donderdag 21 juni 2018

Spannende boeken meest gelezen genre

Het meest gelezen genre is spannende boeken (36%), gevolgd door literatuur. Van de vakantielezers neemt de helft (53%) spannende fictie mee op vakantie. Literatuur staat op een tweede plaats (met 19%). Niet alleen in de zomer, maar gedurende het gehele jaar is een derde van alle gelezen e-boeken een spannend boek. De bekendheid met de CPNB campagne Spannende Boeken Weken is ten opzichte van het voorgaande jaar licht gestegen.*

Oorsprong van Dan Brown is het best verkochte spannende boek en heeft de eerste plaats behaald in de Bestverkochte Spannende Boeken Top 60. Daaruit blijkt dat 5 boeken van Nederlandse auteurs in de top 10 van bestverkochte spannende boeken staan in de periode van mei 2017 tot en met april 2018.

Het in 2017 door uitgeverij Luitingh-Sijthoff uitgegeven Oorsprong van Dan Brown is de bestverkochte titel in de Bestverkochte Spannende Boeken Top 60, die elk jaar begin juni wordt bekendgemaakt. Judas (Lebowski), het bestverkochte spannende boek in 2017, staat op plaats 4. Dagboek van een getuige (Lebowski), ook van Astrid Holleeder, staat op plaats 2. Op plek 3 volgt Goede dochter van Karin Slaughter (HarperCollins). Uitgeverijen boeken succes met oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers. Van de 60 titels zijn er 19 oorspronkelijk Nederlandstalig. De onlangs overleden Renate Dorrestein staat met het boek Reddende engel (Podium) op plaats 48. 

Top 10 bestverkochte Spannende Boeken
1. Oorsprong – Dan Brown
2. Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder
3. Goede Dochter- Karin Slaughter
4. Judas – Astrid Holleeder
5. Zondagochtend breekt aan – Nicci French
6. Het paradijs – Suzanne Vermeer
7. De man die zijn schaduw zocht – David Lagercrantz
8. De dorst- Jo Nesbø
9. Winternacht – Suzanne Vermeer
10. Huidpijn – Saskia Noort

Bron: CPNB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten