donderdag 21 juni 2018

Buiten haar boekje met Samantha Stroombergen

Op 5 juni verscheen Samantha's debuutthriller De witte kamer. Maar wat leest de auteur zelf?


Wat lees je nu? (hoe kom je er op deze te pakken)
Ik lees momenteel twee boeken tegelijk: Ripper van Isabel Allende en Social Creatures van Tara Isabella Burton. Het onderwerp in Ripper deed me denken aan een soort chatbot van vroeger: je kon toen met Jack the Ripper ‘praten’. Een soort voorganger op de moderne artificial intelligence-bots dus. Ik wilde zien of dit boek (losjes) is gebaseerd op de Britse seriemoordenaar, vandaar de keuze. Social Creatures kreeg ik van Hebban. Een recensieboek.

Wat las je als laatste boek?
Gespleten van Karin Slaughter. Ik las echt al jaren niets meer van haar omdat ik boos was op een bepaalde keuze die ze in een van haar series maakte. Dat laat echter tegelijk zien dat ze een heel kundige schrijver is, dus toen ik vorig jaar haar (op dat moment) nieuwste boek kreeg, ben ik toch weer gaan lezen. En nu ben ik weer Slaughter-verslaafd. Wat kan die vrouw schrijven!


Welk boek las je ivm een hype en vond je tegenvallen?
In het water van Paula Hawkins, als ik kijk naar boeken van het laatste jaar. Kijk, het is geen heel slecht boek. Maar Hawkins werd zo enorm de hemel in geprezen dat ik hoge verwachtingen had. Dat was wat slikken toen er zelfs een kaartje met personages bij het boek geleverd moest worden omdat het er zóveel waren. Het was een hele klus om je door de hoeveelheid oppervlakkige en veelal onsympathieke personages heen te ploegen. De plot zag ik ook van mijlenver aankomen.

Guilty pleasure qua lezen?
Hm, ik weet niet of ik echt een guilty pleasure heb wat boeken betreft. Ik weet dat sommige mensen Young Adult zo zien, al ligt dat wat mij betreft enorm aan het boek in kwestie en vind ik niet dat je heel het genre daar onder kan scharen. In ieder geval lees ik heel af en toe een YA tussendoor. Maar geen 50 Shades of Grey voor mij, hoor!

Welk boek las je stuk toen je jong was
Lekker cliché, maar Harry Potter. En ik smulde van de boeken van Enid Blyton en Thea Beckman.

Welk boek had je zelf graag geschreven?
Lastige vraag. Ik heb natuurlijk heel wat boeken die ik echt goed vind, maar ik probeer altijd zo min mogelijk te vergelijken, wat je toch een beetje doet als je je probeert te bedenken welk boek jij had moeten schrijven. Ik vind het ook mooi dat iedere auteur een eigenheid heeft. Een Nathalie Pagie of Robert Bryndza zou niet mijn boek kunnen schrijven zoals ik dat schreef, en ik niet die van hen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten