donderdag 24 mei 2018

Op de thee...met Yvonne Franssen

Yvonne Franssen heeft een grote liefde voor taal. Al sinds ze kan lezen, schrijft ze korte verhalen en versjes. In 2011 verscheen haar eerste thriller Talio, een jaar later gevolgd door De genius. In 2013 schreef ze ter gelegenheid van de Limburgse Avond van het Spannende Boek de minithriller Mysterie aan de Maas. In 2017 maakte Yvonne met de versjesbundel #omazegt een uitstapje buiten het thrillergenre, waarin ze echter terugkeert met haar vierde thriller die rond augustus dit jaar bij uitgeverij Futuro zal verschijnen.

Voor nu beantwoordt zij vijf vragen van de Pickwicklabels.


1.Hoe denk je dat een schrijver jou zou beschrijven in een roman? 
Ik hóóp dat ie mij zou omschrijven als een spontane dame met een gezonde dosis humor en zelfvertrouwen. Maar het zou zomaar kunnen dat die eigenschappen voor arrogantie worden aangezien.

2.In welk land zou je het liefst willen wonen?
Ik ga heel graag op vakantie, naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Van een stedentripje Rome tot een rondreis door Alaska, maar wonen wil ik lekker veilig en vertrouwd in Nederland.


3.Met wie zou jij graag 24 uur willen doorbrengen?
Ik zou wel eens 24 uur willen doorbrengen met mensen van een dierenhulporganisatie die zich, met name in het buitenland, inzetten om mishandeling/misbruik van dieren te stoppen. Omdat ik die mensen enorm bewonder.

4.Waar heb je om gelachen vandaag?
Ik heb - al kun je dat op de foto niet zien - nogal om mezelf met mijn beker thee moeten lachen tijdens de 200 á 300 pogingen die aan deze selfie voorafgingen.

5.Wat is het avontuurlijkste dat je ooit hebt gedaan?

Ik heb ooit een weekje huskysafari gedaan in Lapland. Dat gaf een heerlijk oergevoel. En bewijst waarschijnlijk dat ik niet zo'n heel avontuurlijk leven leid.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten