woensdag 30 mei 2018

Op de thee... met Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn (1963[1]) is een Nederlandse schrijfster. Zij studeerde rechten en was daarna werkzaam als vertaalster. In het voorjaar van 2006 deed ze mee aan de Jill Mansell-schrijfwedstrijd, georganiseerd door het weekblad Flair en Uitgeverij Sijthoff. Haar manuscript werd uit meer dan honderd inzendingen gekozen als leukste roman. Later in 2006 werd haar winnende inzending gepubliceerd als de roman Ja kun je krijgen. Haar boeken zijn in te delen in het genre chicklit: romantische en grappige feel good-verhalen.
Ik leerde de auteur kennen door de trilogie  Drie vrienden, een huis en een klusjesman , Daar heb je vrienden voor en Vrienden voor het leven. Serieus echt heerlijke boeken. Lekkere feelgood en goed geschreven. 
Voor Thrillerlezers beantwoordde ook zij de vijf Teatopics:

1. Heb je vandaag een leugentje om bestwil verteld?
 Nee, ben je mal. Ik ben echt altijd eerlijk...

1a. Ik geloof dat ik net een leugentje, een heel kleintje...

2. Hoe ziet jouw droomhuis eruit?
Het huis van Pipi Langkous. Dat is mijn droomhuis. Een beetje scheef, vervallen en een veranda!

3. Van welke blunder heb je nog steeds nachtmerries?
Mijn eerste rechtszaak. Ik kwam binnen, struikelde en de inhoud van mijn semi-zakelijke koffertje rolde over de grond. Je wilt niet weten wat er allemaal voor troep in dat koffertje zat. Wel gewonnen!

4. Wat at je het liefst toen je klein was?

Chocoladevla met slagroom. Je kon me niet blijer maken. Het zat hem in die slagroom; niet uit een spuitbus (volgens mij bestond dat nog niet eens) maar met de hand geklopt.

5.Wat is de leukste mop die je ooit hebt gehoord?
Een Groningse mop. Hij is helaas voor jullie niet grappig, want je moet het zien. Mocht je me tegenkomen in het wild, vraag het me dan. Echt, het is de beste mop ever!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten