vrijdag 11 mei 2018

Onhoudbaar van Linwood Barclay


 “Toen hoorde hij een stem zeggen: “Pak hem. Smakelijk eten, jochie. Er klonk een geluid van iets wat er kwam aangerend. Iets wat gulzig hijgde.”

Als een tiener door een dronken bestuurder wordt doodgereden is het stadje Promise Falls in rep en roer. Dat de dader niet veel ouder was dan het slachtoffer is bijzaak: het enige wat er voor de inwoners toe doet is dat hij overduidelijk schuldig is en een veel te lage straf heeft gekregen.
Al snel worden de jongen en zijn familie op de vreselijkste manieren bedreigd. De familie schakelt privé-detective Cal Weaver in, die merkt dat het hele stadje uit is op wraak. Het kan niet lang meer duren voordat iemand het heft in eigen handen gaat nemen. Cal vreest dat er nog meer slachtoffers zullen vallen.

Linwood Barclay is één van mijn favoriete auteurs. Puur omdat zijn verhalen tot in de puntjes zijn uitgewerkt . Geen lijntje blijft open, geen personage onbeschreven. Hij heeft de gave om een gezin in 1 zin volledig te verwoesten en niets is wat het lijkt bij hem. Tijdens het lezen ontpoppen er 52 complot theorieën in je hoofd en pas aan het einde van het boek merk je dat je er volledig naast zat. Geniaal vind ik dat.
Ondanks dat zijn boeken veruit niet spannend of nagelbijtend is, word je volledig in het verhaal opgezogen. Af en toe komt er een bloederige passage voorbij maar daar blijft het ook wel bij. Al zijn karakters hebben wel iets met elkaar gemeen. Direct of indirect. Dit boek was daarin niets anders.
De beschrijving op de achterkant is erg summier vergeleken met wat er allemaal nog meer ( mee) speelt in dit boek.  Ik had dit graag allemaal voor jullie beschreven maar daarmee haal ik de kracht uit het boek. En dat zou ik heel jammer vinden want dit boek verdient het om gelezen te worden.

De personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt en doordacht. Ook de slachtoffers, hun gevoel,angsten en woede zijn goed voelbaar. In het begin koester je een beetje wrok tegen Jeremy Pilford, de puber die een meisje heeft doodgereden. Tijdens het lezen begon ik toch een beetje sympathie te krijgen voor de knul, later medelijden en pas aan het einde zou je hem een schouderklopje willen geven.
Hoe verder je in het boek komt, hoe verrassender én verwarrender ( in de positieve zin van het woord) het wordt. Áls je besluit aan dit boek te beginnen, besef je wel dat je een paar uur `compleet van de wereld bent`.

Komt dit boek in mijn boekenkast?: ABSOLUUT!!!!!!!!!!
Hoop ik meer van deze auteur te mogen lezen?: Zeer zeker!!!!!
Zal ik dit boek aanraden aan anderen?: Ja, sterker nog: Ik druk het persoonlijk in je handen.

Dit boek krijgt van mij 4,5 kraaien!
Enjoy voor de lezers!

Tamara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten