vrijdag 11 mei 2018

Nieuwe boek van Schaduwprijswinnaar

Op 10 mei kwam het nieuwe boek van Rene van Rijckevorsel uit.

Twee gemaskerde mannen dringen een kunsthandel in ’s-Hertogenbosch binnen, vermoorden de eigenaar en stelen een kostbaar middeleeuws Mariabeeld. Matthijs van Beyens, zoon van het slachtoffer, is verbijsterd –zijn vader, afgeslacht bij een ordinaire roofmoord?
Ging het de moordenaars alleen om het beeld? Waarom verzwijgt de politie dan dat er een Arabische tekst op het lijk is achtergelaten? En wat hebben de Zwanenbroeders – een roemrucht Bosch’ genootschap uit 1318 waarvan de Van Beyens al vele generaties lid zijn – met de misdaad te maken?
Een bloedstollende zoektocht dwars door Europa leidt tot een adembenemende climax rond de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch, waar de Zwanenbroeders juist hun zevenhonderdjarig bestaan vieren.
René van Rijckevorsel etaleert meesterlijk zijn gevoel voor couleur locale, historische context, internationale politiek en bovenal voor spanning. Zwanenbroeders is een sensationeel verhaal waarin belangen van verschillende tijden, religies en mensen op een ingenieuze en gewelddadige manier met elkaar botsen.

René van Rijckevorsel (1961) maakt deel uit van de hoofdredactie van Elsevier Weekblad. Zijn eerste thriller, Tunis, werd zeer goed ontvangen en won de Schaduwprijs 2015 voor beste debuut. Een jaar later verscheen Zim, zijn tweede thriller. Hij is sinds 2005 lid van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap, in de volksmond bekend als de Zwanenbroeders.

Over Tunis:

‘De grote kracht van deze tovenaarsleerling van Tomas Ross is dat hij ingenieus en trefzeker “één groot kralenrijgen met veronderstellingen” volvoert.’
VN Detective & Thrillergids ****

‘Van Rijckevorsel weet te verrassen met zijn precieze stijl en originaliteit.’
Leon de Winter
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten