zaterdag 14 april 2018

Winnaar Indie Awards

Tjeerd Langstraat wint de Indie Award voor beste boek  2017!
Thrillerlezers feliciteert natuurlijk Tjeerd met deze prijs.

Wat is een Indie Award?
The Indie Awards, dé literaire boekenprijzen voor auteurs die hun boeken in eigen beheer uitgeven, de zogenaamde Indies. De awards zijn een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books) en zijn in het leven geroepen om het harde werken
van indie-auteurs te belonen en ze in het zonnetje te zetten.
241 boeken werden aangemeld. Daar werden ruim 2.000 stemmen op uitgebracht. Dat leverde een longlist op van 26 boeken. Dat werd uitgedund tot een shortlist van 5 boeken. Met als klapstuk een winnaar: Eeuwig Donker, door de vakjury betiteld als Beste Boek 2017.
De shortlist bestond uit een aantal categorieën, onderverdeeld in publieksprijzen en juryprijzen. Eeuwig Donker was genomineerd in maar liefst vier categorieën:
  • Meest Spannende Boek (publieksstemmen)
  • Mooiste Cover (publieksstemmen)
  • Beste Boek (vakjury)
  • Meest Verrassende Plottwist (vakjury)
De jury besloot in al haar onbetwistbare wijsheid dat Eeuwig Donker “uitspringt tussen alle anderen” en daarom de titel Beste Boek 2017 mag dragen!

Een quote uit het juryrapport:

Een thriller waarin niets is wat het lijkt. Vol suspense, actuele thema’s, waarachtige personages, psychologische conflicten en een treffend beeld van de Rotterdamse recherche.
Elibro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten