donderdag 19 april 2018

Op de thee... met Jennefer Mellink

Jennefer Mellink schreef al een paar hele goede Young Adultboeken en begin mei verschijnt Vermoorde onschuld, waar ik heel nieuwsgierig al naar ben. Maar eerst hebben wij Jennefer Op de thee met vijf vragen uit de Teatopics van Pickwick:

1. Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is niet te groot, maar ook zeker niet klein, heeft een leuke tuin vol planten en gezellige hoekjes en staat aan de rand van een gezellig dorp. Het belangrijkste aan mijn woonomgeving vind ik de wandelmogelijkheden: die moeten er in overvloed zijn. Ik woon nu in Twello: een groen dorp met leuke winkels om de hoek. Ook steden zijn binnen handbereik (Deventer en Apeldoorn). Het treinstation is dichtbij en met de auto ben ik binnen twintig minuten op de Veluwe. Als ik zou moeten verhuizen naar een andere plaats, zou ik kiezen voor een dorp als Oosterbeek: wat is het daar prachtig! Ook Amersfoort, mijn geboorteplaats, trekt me nog steeds. Maar voorlopig blijf ik lekker in mijn huidige huis in Twello.

2. In welk boek zou jij de hoofdpersoon willen zijn?

De boeken die ik lees zijn bijna allemaal thrillers. De hoofdpersonages staat allemaal iets vreselijks te wachten, dus een van hen zou ik niet willen zijn. Als ik een hoofdpersoon zou moeten zijn, dan zou ik kiezen voor een personage uit een fantasieverhaal. Het liefst iemand die in een prachtig bos woont, allemaal mooie dingen meemaakt (die in het echte leven niet kunnen) én met dieren kan praten. Dan kom ik, denk ik, in een sprookje terecht 🙂 En ze leefde nog lang en gelukkig…

3. Wat brengt een lach op jouw gezicht?

De zon, een lammetje/kalfje in de wei, een mooie wandeling, de vogeltjes buiten die je de hele dag hoort in dit jaargetijde, mijn vrolijke hond Takkie, de appjes van mijn beste vriendin, de grapjes van mijn vriend (die hij tot in den treuren herhaalt), een ijsje met mooi weer, alles wat nu groeit en bloeit, een mooie recensie over een van mijn boeken, leuke vragen tijdens / na afloop van een lezing op scholen etc.

4. Wat is het leukste feestje waar jij ooit bent geweest?

Ik ben niet echt een feestjesbezoeker. Maar er was een dag, lang geleden, en dat was écht een feestje. Ik was toen met mijn moeder in Las Vegas en daar hadden we afgesproken met de violist van Shania Twain (die had ik een keer eerder ontmoet, dus we kenden elkaar een beetje). Hij was ook de violist van Celine Dion geweest en zij trad die avond op in Las Vegas. Hij nam mij naar haar concert en dat was in één woord fantastisch! Een dag om nooit te vergeten.

5. Wat is het ondeugendste wat jij vroeger hebt uitgespookt?

Ik was vroeger (en nu nog steeds) behoorlijk braaf. Ik ging bijna nooit uit, was altijd optijd thuis en deed geen stiekeme dingen. Het meest ondeugende (dat woord dekt de lading niet eens) dat ik heb gedaan is een paar hondenkoekjes jatten voor mijn hond Cecil. Ik was toen, denk ik, een jaar of negen a tien en ik liep met Cecil de Pet’s Place in. Daar stonden toen nog van die megabakken met brokjes en koekjes die je zelf kon scheppen (net als bij de Jamin). Shame on me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten