dinsdag 27 februari 2018

Deel 4 van boeken in maart

Op 8 maart De rode magneet van Bertina Mulder
Koop bij bol.com
De psychologische thriller De rode magneet is gebaseerd op de Marsreizen die op dit moment worden voorbereid door NASA, SpaceX en Mars One. In het verhaal spelen de psychologische, fysieke en ethische aspecten van de reis naar Mars een hoofdrol. Daarbij komen verschillende vragen aan de orde. Waarom trekt Mars ons zo aan? Welke belangen spelen er mee? Mogen we zomaar een andere planeet koloniseren? Zijn de problemen die de vier astronauten ondervinden een onfortuinlijk gevolg van de voorziene risico's of worden ze opzettelijk veroorzaakt door een persoon, een organisatie of een land? En wat doe je als je moet kiezen tussen je leven en je ultieme doel?

De rode magneet refereert aan de aantrekkingskracht die Mars, de rode planeet, op de mens heeft. Maar 'De Rode Magneet' is in het verhaal ook de naam van het televisieprogramma waarin de astronauten worden gevolgd tijdens hun reis naar Mars. 
Via het programma kunnen de mensen op aarde alle ontwikkelingen rondom de astronauten volgen, maar de productiemaatschappij heeft zelf geen belang bij een feitelijke weergave van de beelden die door social cams worden opgenomen. Ze proberen dan ook met een suggestieve montage de kijkersaantallen hoog te houden.
Wat is nu echt en wat niet? Wie spreekt de waarheid en wie niet? En hoe zit het met de vertraging in de communicatie, heen en terug naar het ruimteschip...?


Op 23 maart Snitch van Margje Woodrow

Snitch is een realistische jeugdthriller van Margje Woodrow, voor de fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Nu met POLITIE NIET BETREDEN-elastiek.

De jarenlange vriendschap tussen Roos en Quinty staat ernstig onder druk wanneer Fenna bij hen in de klas komt. Quinty kiest voor Fenna en haar vrienden. Roos voelt zich afgedankt. Ze reageert heftig, iets wat haar omgeving als een probleem ziet. Er wordt zelfs ritalin voorgeschreven, maar Roos weigert.

Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij ongelukken van haar klasgenoten. Ze heeft de schijn tegen en iedereen verdenkt haar. Maar dan ontdekt Roos wat er daadwerkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad?
Koop bij bol.com





Op 29 maart De verdwijning van Adele Bedeau
Koop bij bol.com
Manfred Baumann is een eenling: sociaal onhandig en altijd slecht op zijn gemak. Hij brengt zijn avonden in stilte drinkend door in een rustige bistro in de kleine Franse stad Saint-Louis. Nauwgezet houdt hij Adèle Bedeau in de gaten, tot zij op een dag van de aardbodem verdwijnt. Georgi Gorski - een detective die gekweld wordt door zijn onvermogen om zijn eerste misdaad op te lossen - krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek doet Manfreds wereld op zijn grondvesten schudden en dwingt hem om geheimen uit zijn verleden onder ogen te zien.










Op 2 maart De Parijse connectie van Gerrit Barendregt

De Parijse connectie van Gerrit Barendrecht is een historische thriller waarin een stuk gruwelijke geschiedenis van Amsterdam tot leven komt. 
Een journaliste en een oorlogsveteraan/politierechercheur krijgen te maken met vrouwenhandel tussen Amsterdam en Parijs, tegen de achtergrond van negentiende-eeuws Amsterdam. Forensisch onderzoek bij de Amsterdamse politie staat nog in de kinderschoenen.











Op 27 maart de goedkope uitgave van De weduwe

We weten allemaal wie hij is, de man die wordt verdacht van een verschrikkelijke misdaad. Het monster. Maar wie is de vrouw die zich aan hem vastklampt op de trappen van de rechtbank? Het leven van Jean Taylor was heerlijk gewoontjes. Mooi huis, prima baan, knappe echtgenoot. Totdat haar man Glen de man werd die van die misdaad werd verdacht. Maar nu is Glen dood en is ze vrij om háár verhaal te vertellen. Jean Taylor gaat ons alles wat ze weet vertellen...








Op 8 maart de nieuwe van Fiona Barton Het kind

Tijdens het slopen van een oud huis in London vindt een bouwvakker menselijke resten die jarenlang begraven lijken. Wanneer journalist Kate Waters zich in de zaak verdiept, ontdekt ze verbanden met een verdwijning die tientallen jaren eerder plaats heeft gevonden. Al snel blijkt Kate deelgenoot van geheimen die in de levens van drie verschillende vrouwen boven komen drijven
Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten