donderdag 4 januari 2018

Vind mij van J.S. Monroe

Titel: Vind mij
Auteur: J.S. Monroe
Uitgeverij: Cargo
Aantal pagina's: 430


Over de auteur:
J.S. Monroe is de pseudoniem van de Engelse journalist en auteur Jon Stock (51). Hij heeft meerdere spionagethrillers op zijn naam staan, zoals: Dead spy running, dat in het Nederlands verscheen als Buiten adem. Nu schrijft hij met Vind mij een psychologische thriller.


Achterflap:
Rosa pleegde vijf jaar geleden zelfmoord, maar haar vriend Jar denkt nog elke dag aan haar. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat hij af en toe een glimp van haar opvangt. Hij ziet haar overal: in de menigte, op een roltrap, in een café... Wanneer Jar Rosa's dagboek in handen krijgt, worden de raadsels rond haar dood alleen maar groter. Hij raakt er steeds meer van overtuigd dat zijn grote liefde nog in leven is, hoewel iedereen dit tegenspreekt en hem waarschuwt dat hij aan het doordraaien is. Dan ontvangt hij een smsje: 'Ik moet je zien. Rosa.' Jar hoopt dat hij nu eindelijk kan bewijzen dat zijn intuïtie het bij het rechte einde had, maar hij beseft niet dat hij aan het begin staat van een nog veel gevaarlijker avontuur.


Wat ik van dit boek
Na het overlijden van haar vader, ziet Rosa het leven niet meer zitten. Ze laat een afscheidsbrief achter op haar pc en springt vervolgens van een klif af, het water in, haar dood tegemoet. Tenminste daar gaat iedereen van uit, haar lichaam is nooit gevonden.
Haar vriend Jar kan het niet geloven en blijft haar, zelfs vijf jaar na haar dood, nog overal in Londen zien. Hij zou lijden aan rouwhallucinaties, maar is steeds meer overtuigt van het feit dat ze nog leeft. Zeker als hij gedeeltes van haar dagboek in handen krijgt. Zijn vriend Carl en andere in zijn directe omgeving maken zich zorgen om hem en proberen hem te helpen over zijn verdriet hen te komen en gaan zelfs met hem op zoek naar de waarheid.


Monroe zet het boek uiteen in twee verhaallijnen, het leven van Jar, met zijn hallucinaties of zijn ze dat toch niet? En het verhaal van Rosa, wat zich in het verleden afspeelt, over haar tijd op de universiteit, waar Jar haar leven in stapt.


Steeds als je denkt te weten hoe het in elkaar zit, wordt je weer op je andere been gezet. J.S. Monroe heeft een fijne schrijfstijl, maar de eerste helft van het boek dien je er echt met je gedachte bij te blijven. Je hebt geen kans om even weg te dromen, doe je dat wel dan heb je belangrijke info gemist Of deze info ook echt bijdraagt aan de oplossing is niet zeker, want voor het boek ten einde is, heb je als lezer vele mogelijkheden uitgedacht. Je blijft puzzelen tot er opeens...BAM....de waarheid voor je voeten ligt. De waarheid krijg je eerder dan verwacht, je hebt zeker nog veertig bladzijdes over tot het einde.


De personages zijn goed uitgewerkt, zo goed dat je soms een hekel krijgt aan het feit dat iemand dit een ander aan kan doen. Je blijft lezen om er achter te komen wat de waarheid is. Wie vertelt het echte verhaal en is te vertrouwen? Hoe komen de verhaallijnen samen.


Vind mij is een spannende thriller die je aan het denken zet. Het bevat geen enge of lugubere fragmenten, maar is spannend op een ander level.


Punten:
Originaliteit: 4 Leesplezier: 4
Psychologie: 4
Schrijfstijl: 4
Spanning: 4
Plot: 4


Vind mij krijgt van mij 4 kraaien.

Lilian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten