woensdag 3 januari 2018

Beschermengel van Dolores Redondo

Titel: Beschermengel
Auteur: Dolores Redondo
Uitgeverij: Xander 
Publicatiedatum: Oktober 2017 


Achterflap:
Met haar Baztan-serie neemt Redondo ons mee naar de regenachtige bossen van het Spaanse Baskenland. Daar is een moordenaar aan het werk: het dode lichaam van een meisje wordt aan de oever van de Baztan-rivier gevonden. Inspecteur Amaia Salazar wordt op de zaak gezet. Het brengt haar naar haar geboortestreek, waar ze gehoopt had nooit naar terug te keren. Het is de plek van een donker geheim uit haar jeugd, dat haar voor eeuwig heeft beschadigd.



Beschermengel is het eerste deel van de Baztán-trilogie, met Amaia Salazar als hoofdpersonage. 



Mening
In Beschermengel bevinden zich schuin gedrukte terugblikken uit 1989 waar je leest wat Amaia heeft meegemaakt. Dit wordt op een manier gedaan dat het bij jou als lezer emoties oproept. Je voelt je tijdens het lezen boos worden. Deze schuin gedrukte delen wisselen zich met korte hoofdstukken af





Het boek is een echte literaire thriller maar heeft mytische elementen in het verhaal. Er wordt 
gebruik van oude Baskische legenden en mythen namelijk. Ik vodn dit een bijzonder element wat toegevoegd is
Dit gedeelte zorgt namelijk voor extra spanning in het verhaal. Wat soms echt wel nodig is, want soms had ik het gevoel meer een roman te lezen dan een thriller. Ik wil als ik een thriller oppak meer thrillergevoel hebben. Misschien wat ouderwets en ik hou zeker ook van een ander soort boeken. Maar zie dan bij sommige boeken dan liever spannende roman op de omslag staan, dan wete ik wat ik kan verwachten.
Maar de mooie teksten en beschrijvingen maken heel veel goed. De auteur heeft de personages mooi en uitgebreid beschreven en zoals bekend komen er nog meerdere delen waar je alleen maar naar uit kan kijken. Juist omdat je zo meeleeft met de personages.  Dat Redondo het plot laat eindigen met iets wat je niet zag aankomen, pleit al extra voor haar. Voor mij een nieuwe ontdekking en een volgend deel zal ik graag weer oppakken.


Leesplezier: 4,0
Originaliteit: 4,0
Psychologie: 4,5
Spanning: 4,0
Plot: 4,0


Vier kraaien voor Beschermengel

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten