zondag 28 januari 2018

Verwacht in februari, deel 4

Op 13 februari Onder de huid
Een grensgeval tussen roman en spannend boek

Edie heeft een ongebruikelijke baan: ze werkt als "body' in het Elysische instituut. Dankzij een drug kan een body korte tijd de persoonlijkheid van een overledene aannemen. Edie slikt de drug opdat haar cliënten de ervaring hebben met hun dierbaren te praten. De meeste body's houden het werk niet lang vol, maar Edie verlángt juist naar de vergetelheid die het werk met zich meebrengt.


Dan raakt Edie geobsedeerd door cliënt Patrick, wiens vrouw Sylvia overleden is. Ondanks de mysterieuze omstandigheden rond Sylvia's dood ontwikkelt ze gevoelens voor Patrick. Ze spreekt buiten werktijd met hem af, en langzaam raken de regels steeds verder op de achtergrond. Regels die er zijn om de body's te beschermen, want het werk is niet zonder gevaren…


Sara Flannery Murphy woont in Oklahoma met haar man en zoon. "Onder de huid' is haar debuutroman, en werd internationaal lovend ontvangen.


Koop bij bol.com"Door sommige boeken vlieg ik heen, maar van dit boek wilde ik iedere zin aandachtig lezen. Echt zo bijzonder hoe Edie onder m'n huid kroop, helemaal met een verhaal als dit! Ik heb ervan genoten zoals ik het liefst van een boek geniet: ik had geen flauw idee welke kant het verhaal op zou gaan, ik wist niet eens welk genre: psychologische roman, thriller, spookverhaal? Wat een goede tip.' Evelyn Romp van Boekhandel Westerhof


Vervroegd uitgebracht De uitvaartverzorger
Na de bloedstollende bestseller De breuk is advocaat Charles Fitzroy Spinning terug. Dit keer roept een religieus gedreven uitvaartverzorger zijn hulp in. De uitvaartverzorger is veroordeeld voor moord, zowel door de rechtbank als door het hof. Hij zou zijn vrouw de haven van Maassluis hebben ingereden en laten verdrinken. Een ooggetuige, die de man bij de vallende auto heeft zien staan, legt onder hypnose een belastende verklaring af. En bij de uitvaartverzorger thuis treft de politie een concept-rouwkaart aan, waarop de vrouw als overledene staat vermeld. Al met al geen gemakkelijke uitgangspositie. Bij de Hoge Raad lukt het Spinning om één bewijs ongeldig te laten verklaren met een principieel argument, waaraan tot dat moment niemand heeft gedacht. Maar daarmee is hij er nog niet; het is slechts één van de 26 bewijzen tegen de uitvaartverzorger. Spinning moet vol in de aanval om voor zijn cliënt het onderste uit de kan te halen.



Koop bij bol.com




Op 15 februari Stille oorlog

Voor de fans van The Killing en Homeland!

'Een moderne insteek van de spionagethriller. Een Le Carré-esk verhaal dat is gedrenkt in waarschijnlijkheid.' - Independent


Wie kun je nog vertrouwen als je grote geliefde misschien wel je grootste vijand is?

Bente Jensen, een Zweedse spion werkzaam in Brussel, in het hart van Europese Unie, weet wat het is om in een leugen te leven. Als ze een duister geheim in haar eigen familie ontdekt, stort haar wereld in.

Koop bij bol.comStille oorlog is een briljante thriller over leugens en macht, verraad en liefde. Een verhaal van zinderende spanning en huiselijke beproevingen, doorspekt met dat beklemmende gevoel uit spionagethrillers.






Op 1 februari verschijnt Woensdag gehaktdag
Heel kies verschijnt op 1 febr na 27 jaar een uitgebreide versie van dit boek.

Op woensdag 30 januari 1991 'verdwijnt' in Oost-Groningen de vrouw van schrijver Richard Klinkhamer. Al snel gaat het gerucht dat hij zijn vrouw heeft vermoord en door de gehaktmolen heeft gedraaid. Maar wanneer er geen lijk wordt gevonden gaat Klinkhamer vrijuit. Tien jaar later vinden de nieuwe bewoners van zijn huis menselijke resten in de tuin. Nog dezelfde dag wordt de schrijver in Amsterdam gearresteerd. Hij bekent schuld en wordt veroordeeld. 
Drie maanden na de moord begon Klinkhamer als een bezetene te werken aan zijn 'fictieve' roman Woensdag gehaktdag. Was het een biecht? Probeerde hij de verdachtmakingen van zich af te schudden door vermoedens van de politie tot fictie om te werken? Gebruikte hij zijn openbare bekentenis om niet gepakte te worden? Schreef hij om zijn trauma te verwerken ? Het publiek vormde zich, zonder de inhoud te kennen, een mening over het boek. Woensdag gehaktdag groeide daarmee uit tot een mythisch boek. Iedereen sprak erover, maar niemand had het gelezen. 
Gelijktijdig met de première van de NNT-theatervoorstelling Klinkhamer waarmee acteur Albert Secuur juichende kritieken oogst verschijnt deze uitgebreide editie van Woensdag gehaktdag. In deze editie zijn alle oorspronkelijke politieverslagen, processtukken en het rapport van het Pieter Baan Centrum toegevoegd. Zo kan de lezer zich een scherp beeld vormen van de auteur en hoe hij tot zijn noodlottige daad is gekomen. NRC-journalist en Klinkhamer-biograaf Martijn Meijer schreef een uitgebreid voor- en nawoord.


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten