maandag 29 januari 2018

Verwacht, deel 5

Op 13 februari verschijnt De messias van blauwe sluis

Een bijzondere tak van criminaliteit is dodelijke godsdienstwaanzin: moordenaars op zwarte kousen. In Nederland zijn er drie van deze zaken geweest waarin de overeenkomsten opmerkelijk zijn en de gevolgen gruwelijk. 


In februari 1900 vermoordt de boer Mettinus Scherff (de Messias van Blauwe Sluis) zijn knecht Jan Brenkman. Opgehitst door een fanatieke 'blikken dominee' meent hij dat de duivel in de knecht gevaren is. In een broeierige erotisch geladen sfeer wordt het lichaam van het slachtoffer, onder gejuich en psalmgezang, vermorzeld.

Godsdienstwaanzin, ingegeven door angst voor Satan (vuur) en de elementen (water) is in de vorige eeuw nog twee keer aanleiding voor uitzonderlijk wrede moorden. In 1915 speelt zich op de Noordzee het drama met 'de Katwijkse gekkenlogger' af. In 1944 wordt 'het satanskind van Meerkerk' door zijn eigen broers en zussen aan gort gestampt.

In De Messias van Blauwe Sluis reconstrueert misdaadjournalist Korterink nauwgezet deze gruwelijke moorden. Hij schetst het gesloten milieu en de achtergronden van de betrokken families.

Koop bij bol.com


Op 22 februari Verraad

In het luxueuze Palace Hotel van Roarke, de man van Eve Dallas, wordt een kamermeisje gewurgd gevonden in kamer 4602. De moordenaar lijkt Sly Yost te zijn, die vaak door de elite wordt ingehuurd. Eve kent hem maar al te goed, maar dat helpt haar niet bij het oplossen van deze zaak.


Daarbij is er nog iemand bij het noodlot van het kamermeisje betrokken. Iemand die een persoonlijk motief heeft dat verstrekkende gevolgen kan hebben. Eve moet er rekening mee houden dat het echte doelwit van de moordenaar haar eigen man is, Roarke… Koop bij bol.com







Op 15 februari Marionet

In Marionet, het vervolg op bestseller Ragdoll van Daniel Cole, is er een copycat moordenaar aan het werk…

Rechercheur Emily Baxter krijgt te maken met een nieuwe zaak die haar akelig bekend voorkomt: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen aan draden als bij de Ragdoll-moorden. Dit keer ligt het lichaam echter aan de andere kant van de wereld, en met het woord LOKAAS in de borst gekerfd.
Koop bij bol.comTerwijl de media-aandacht steeds groter wordt, moet Baxter helpen bij een andere moordzaak. En dan treft ze eenzelfde soort moord aan: nu staat het woord POPPEN op de borst. Voor wie is het lokaas bedoeld, en wie zijn de poppen? Maar nog belangrijker, wie heeft de touwtjes in handen?











Op 16 februari  Ademnood van 1 van mijn favoiete Vlaamse schrijvers
Koop bij bol.com
Wanneer profiler Kaya De Regge na een stevige FBI-opleiding uit Amerika terugkeert, wordt ze al gauw op twee onopgeloste moordzaken gezet om een daderprofiel te schetsen. Beide dossiers zitten muurvast, ook al is er duidelijk een onderling verband: een onbekende getuige op de plaatsen delict en een verblijf in het zeesanatorium dertig jaar terug.
Wanneer nog een derde slachtoffer in bizarre omstandigheden komt te overlijden, stapelen de vragen zich steeds verder op en groeit ook het wantrouwen. Kan Kaya het motief achter de moorden ophelderen en zo de dader aanduiden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten