dinsdag 26 december 2017

Winterwereld van Linda van Rijn

Auteur                    : Linda van Rijn

Titel                        : Winterwereld

Uitgever                : Marmer

Verschenen          : November 2017

Pagina’s               : 203


Samenvatting:
Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd in de Brabantse bossen en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan. Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig loopt ze weg, het donkere en ijskoude bos in. Het maakt haar niet uit, als ze maar niet terug hoeft naar het huisje. Wanneer vervolgens ieder spoor van Lara ontbreekt, worden de vrienden ongerust en gaan haar zoeken. Maar dat loopt uit op een nachtmerrie……..

Cover:
 Een echt mooie winterse cover met een titel die er goed bijpast. We zien een vrouw van de zijaanzicht en ze kijkt omhoog. Ze bevindt zich in een bosrijke, besneeuwde omgeving. De titel en naam van de uitgever zijn met glanzende letters gedrukt. De titel valt lekker op. Ik zou dit boek zeker oppakken in de winkel. Linda heeft al diverse thrillers op haar naam staan. 

Mijn mening:
Linda van Rijn  kent bijna iedereen wel. Een Nederlandse auteur, met een pseudoniem, die al veel boeken heeft geschreven. Ze staat bekend om haar winter- en zomerthrillers. Ik vind het altijd heerlijk om ze te lezen; lekker als tussendoortje. De één spreekt me natuurlijk wel meer aan dan de andere. Maar dat is natuurlijk met alles. Ook al zit er weleens een mindere tussen die mij tegenvalt; ik blijf ze lezen.  Verstand op nul en lekker lezen. Linda schrijft vlot, en deze boeken lezen zo makkelijk weg. 
Dit keer had ik  het te doen met het hoofdpersonage Lara van Dam, die tijdens een winterweekendje met vrienden er achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan. Haar wereld stort in! Ze is woedend en loopt weg.

“ Nooit had ze geweten dat je bedrog fysiek kon voelen”
Ze voelt zich verraden en bedrogen. Ze wil maar één ding weg en naar huis…..
Wat ik jammer vond is dat de auteur vrij in het begin al een belangrijk detail weggeeft, waardoor bij mij het kwartje al begon te vallen. Of had ik het toch mis? Ik was nieuwsgierig, want waarom en wat is de reden dat diegene iets gruwelijks op zijn geweten heeft. Wat is daar de oorzaak van?
Ik had het echter juist en alleen hoe en waarom was dan nog leuk om te lezen.


 De gevoelens van Lara komen bij de lezer binnen. Ik kreeg het er soms gewoon koud van. Ik weet niet wat ik had gedaan als ik in haar schoenen stond. Ik hoop het natuurlijk nooit mee te maken. 
In dit verhaal speelt vriendschap en vertrouwen een belangrijke rol. Vriendschap dat stuk gaat. Hoe goed ken jij je vrienden? De hoofdpersoon komt voor moeilijke dilemma’s te staan. Keuzes die ze moet maken hoe moeilijk ze ook zijn. Ze komt letterlijk in een achtbaan terecht van emoties. Ik heb een heerlijk boek gelezen,  En ik geef Winterwereld drie kraaien. Gewoon lekker een boek voor tussendoor. laat je meenemen in Winterwereld en ervaar hoe koud mensen kunnen zijn, en hoe gemeen. Winterwereld is een echte vrouwenthriller.

Drie kraaien voor Winterwereld

Lydia 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten