vrijdag 8 december 2017

Welke pareltjes heeft Uitgeverij De Fontein in 2018?

Altijd leuk om vooruit te kijken wat er in het volgend jaar aan moois zal verschijnen. In deze aflevering bekeek ik de boeken van Uitgeverij  De Fontein.


Joanne Harris heeft een indrukwekkend oeuvre op haar naam staan van romans, thrillers, YA-titels. 

Op een traditionele Engelse jongensschool woedt een donkere onderstroom van langgekoesterde wrok, verlangen naar erkenning en wraak, met desastreuze gevolgen. Via twee ik/vertellers (een bijna gepensioneerde docent Oude Talen en een pas aangestelde dertiger) ontwikkelt zich een geslaagde, dramatische intrige met een verrassende verhaalwending, gelardeerd met relevante terugblikken. De - ook psychologische - spanning loopt hoog op. De vertellers zijn te onderscheiden aan witte en zwarte schaakstukken boven de hoofdstukken. Het zijn scherp geobserveerde karakters, die duidelijk een ontwikkeling doormaken. 
Koop bij bol.comHedendaagse setting waarin internet, chatrooms e.d. een rol spelen. Originele intrige en plaats van handeling.

Op 9 januari 2018 zal Schaakmat verschijnen. Een heruitgave, want in 2005 verscheen het oorspronkelijk. In mijn herinnering staat het  als een heerlijk boek met geweldig bedacht plot. Tijd voor herlezen dus, wat ik graag dan eens zal doen.





Op sterven na dood is het vierde deel in de Roy Grace-serie van Peter James waarvan alle delen afzonderlijk te lezen zijn. 'Wie eenmaal aan een Roy Grace-thriller begint, is voor zijn omgeving onbereikbaar.'
Koop bij bol.com
Als Ronnie Wilson bij het opstaan had geweten dat hij een paar uur later dood zou zijn, had hij zijn dag toch wat anders gepland Te midden van de rokende puinhopen van de Twin Towers, op de tragische ochtend van 11 september 2001, ruikt Ronnie Wilson de kans van zijn leven: de chaos in New York verschaft hem een alibi om zijn mislukte leven en huwelijk in Brighton voor eeuwig achter zich te laten en in een ander land opnieuw te beginnen. Vijf jaar later worden de stoffelijke resten van een vrouw in een rioolput in Brighton gevonden, en het onderzoek dat volgt leidt Roy Grace over de halve aardbol. Dan duikt er een tweede lichaam op in de kofferbak van een verlaten auto in Australië. Forensisch onderzoek wijst uit dat het opnieuw om een vrouw uit Brighton gaat

Peter James verweeft op ingenieuze wijze verschillende verhaallijnen die zich afwisselend afspelen in Brighton, Melbourne en New York.

Op 9 januari verschijnt het boek. Een goedkope uitgave van 7,99





Inge Duine debuteerde met De laatste Tour, een thriller over doping en matchfixing in de wielersport. Op glad ijs is haar tweede thriller. Op glad ijs speelt zich af tegen de achtergrond van de Olympische Spelen en terroristische dreiging.

Nog geen half jaar na de terroristische aanslagen van 9/11 vinden in Salt Lake City de Olympische Winterspelen van 2002 plaats. Amerika is in angst en de autoriteiten willen koste wat het kost voorkomen dat opnieuw een aanslag wordt gepleegd. Dit moeten de Patriot Games worden. Topschaatster Jennifer Rose vermoedt dat haar vriend Mike Parker – dé ijshockeyvedette van de VS –verwikkeld is in louche zaken en wellicht de veiligheid van de Spelen met opzet in gevaar brengt. Wanneer er een dode vrouw wordt gevonden met de afbeelding van de olympische ringen op haar borst met daarbij de tekst ‘Uncle Sam killed me’, raakt de zaak in een stroomversnelling. In een race tegen de klok moet Jennifer de waarheid zien te achterhalen, voor er meer slachtoffers vallen.


Op 6 januari 2018


Deel 82 in de Baantjer-serie, De naakte waarheid, met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.
Koop bij bol.com
Op 13 februari 2018


















Een nieuwe thriller van bestsellerauteur Karen Rose, de koningin van Romantic Suspense. ‘Op het spel’is wederom doorspekt met spanning, erotiek, intriges, moord en bedrog. 

Wanneer een netwerk van mensenhandel wordt opgerold, realiseert ‘special agent’ Kate Coppola zich dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Haar collega Decker Davenport ontdekt dat er ook tieners worden misbruikt voor webcamseks en de twee slaan de handen ineen om de zaak op te lossen. Hun onderzoek naar het grimmige netwerk wordt met het uur moeilijker en gevaarlijker. Terwijl Kate en Decker dichter naar elkaar toegroeien, is de dader systematisch bezig alle sporen te wissen. Hij is nietsontziend, zelfs als dat betekent dat er mensen voor uit de weg geruimd moeten worden. Elke minuut telt…

Eerdere titels van Karen Rose ‘Sterf voor mij’, ‘Schreeuw voor mij’, ‘Moord voor mij’, ‘De dood in haar ogen’, ‘De mond gesnoerd’, ‘Van mij alleen’, ‘In vertrouwen’, ‘Heb je me gemist’, ‘Over de schreef’, ‘Op de hielen’,’ Niemand zeggen’, ‘In de val’, ‘In het donker’, ‘In het vizier’, werden met mooie recensies overladen. 

‘Karen Rose schrijft zulke goed uitgewerkte thrillers dat je hartslag ervan omhoogschiet en je de pagina’s steeds sneller wilt omslaan.’ Book Page 

‘Karen Rose bezorgt je koude rillingen.’ Tess Gerritsen

Koop bij bol.com
Op 20 februari 2018



Verkeerde tijd, verkeerde plaats...? 
In ‘Fatale fout’ van de britse Queen of Crime Sophie Hannah wordt de controversiële columnist Damon Blundy vermoord. Nicki Clements wordt opgepakt voor verhoor. Nicki kan geen antwoord geven op de vragen die haar gesteld worden. Ze heeft geen idee waarom het mes op een dusdanige manier gebruikt is dat er geen bloed vergoten is. Ze weet niet wat de cryptische boodschap betekent die op de muur bij het slachtoffer is achtergelaten. En ze kan niet verklaren waarom ze zo dicht bij de plaats delict was. In elk geval niet zonder daarmee een geheim prijs te geven dat haar leven kan verwoesten. Want hoewel Nicki niet de moordenaar is, is ze verre van onschuldig…
Het vaste duo uit de boeken van Sophie Hannah, Charlie en Simon, keren wederom terug in deze thriller.
‘Fatale fout’ is weer een ouderwets goede Hannah!
‘Het is een kwestie van je laten meeslepen en hopen dat de waarheid ooit aan het licht komt.’ **** Nu.nl
‘Volgens mij ben ik een redelijk ervaren lezer, maar Sophie Hannah zet me steeds op het verkeerde been. Verslavend.’ Nicci French
‘De boeken van Sophie Hannah blijven je lang bij, al was het maar omdat je de motieven van de moordenaar gaat begrijpen.’ The Spectator
‘Sophie Hannah schrijft bewonderenswaardige en intelligente thrillers die de lezer uitdagen.’ The Independent.


Op 20 maart 2018


‘De veertiende kolonie’ (The 14th Colony) van Steve Berry (‘Het koningsbedrog’ ‘De Lincoln mythe’’Het patriottenspel’) is opnieuw een weergaloze politieke thriller van zijn hand. Voor de fans van ‘House of Cards’ en ‘West Wing’.

Door een onduidelijke wet over de presidentiële opvolging, zou een succesvolle aanslag op de verkozen president én vice-president voorafgaand aan de inauguratie tot niets minder dan een politieke chaos kunnen leiden.

Enkele uren voor de inauguratie ontdekt de geheime dienst dat oud KGB-agent Aleksandr Zorin zwaar bewapend op weg is naar Washington D.C. Zorin is van plan die maas in de wet te benutten.

Zorin wordt gesteund door een groep die zich de ‘Society of Cincinnati’ noemt. Die beweging had ooit tot doel Canada als veertiende kolonie aan de VS toe te voegen. Cotton Malone raakt verwikkeld in een race tegen de klok om niet alleen de verkozen president, maar ook het voortbestaan van de VS te beschermen.

De boeken van bestsellerauteur Steve Berry worden alom geprezen vanwege hun rijkdom aan historische details en de grondige research. Zijn thrillers verschijnen in veertig talen.


Op 17 april 2018




Clare Donoghue is de auteur van ‘Kijk niet om’. Haar nieuwe thriller ‘Keer niet terug’ heeft opnieuw brigadier Jane Bennett en inspecteur Mike Lockyer in de hoofdrol.


In een bizarre moordzaak stuit brigadier Jane Bennett op iets wat een grafkist moet voorstellen. De kist bevat het lijk van een vermiste studente. Er worden twee verdachten verhoord, maar beiden ontkennen betrokkenheid.
Wanneer enige tijd later opnieuw een kist wordt aangetroffen, bevestigt een anonieme tip Jane’s vermoeden dat de twee zaken verband houden. Gaandeweg wordt het brigadier Jane Bennett en inspecteur Mike Lockyer steeds duidelijker dat ze jagen op een moordenaar die vastbesloten is zich door niets of niemand te laten stoppen.

‘Overtuigend en verontrustend. Een auteur om in de gaten te houden!’ -David Hewson

‘Clare Donoghue weet als geen ander personages te schetsen die op het eerste gezicht heel normaal lijken, maar die veel verborgen blijken te houden. De plotwendingen zijn sterk en staan garant voor een spannende thriller.’ The Irish Voice.


Het boek verschijnt 17 april 2018





‘Dochter van het moeras’ (The Marsh King’s Daughter) van Karen Dionne is een thriller die geassocieerd kan worden met de film ‘Nell’ en het boek ‘Kamer’ (Room) van Emma Donoghue.

‘Als je slechts één thriller per jaar leest, zorg dan dat het deze is. Sensationeel!’ -Clare Mackintosh

Helena’s moeder is als tiener ontvoerd en in een afgelegen hut diep in het moerasgebied bij Michigan vastgehouden. Geen elektriciteit of stromend water, geen mensen in de buurt. Helena, die twee jaar later geboren werd, hield van het leven daar: jagen, vissen, één zijn met de natuur. Ondanks haar vaders temperament en vaak brute gedrag, hield ze van hem. Tot het moment dat ze ontdekte hoe wreed hij werkelijk was.

Twintig jaar later heeft Helena een stabiel leven opgebouwd. Maar dan ontsnapt haar vader uit de gevangenis. Hij houdt zich waarschijnlijk schuil in het moerasgebied dat hij als geen ander kent. De politie zet een grote klopjacht in, maar Helena weet dat die geen schijn van kans maakt. Zij is de enige die haar vader kan vinden, want zij heeft de geheimen van het moerasgebied juist van hém geleerd.

‘Wat een geweldig boek. Prachtig van taal en setting en onwaarschijnlijk spannend!’- Karin Slaughter

Karen Dionne woonde jarenlang met haar man en kind in de wildernis van Upper Peninsula, Michigan, waar zij zichzelf ‘de wetten van de wildernis’ leerden. Tegenwoordig woont en werkt ze in Detroit. De filmrechten voor Dochter van het moeras zijn reeds verkocht.

‘Dochter van het moeras is een indrukwekkend thrillerdebuut. Een aanrader!’- Lee Child

Dit boek zal op 15 mei 2018 verschijnen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten