vrijdag 8 december 2017

Review van Mijn favoriete boeken notitieboek

Titel: Mijn favoriete boeken Notitieboek
Uitgever: Deltas uitgevers
Aantal pagina’s: 160
EAN: 9789044748000

Prijs: € 15,99
Zoals heel veel boekenwurmen houd ook ik bij welke boeken ik lees in een jaar. Ik vind het altijd leuk om eens terug te bladeren wat ik las en wat ik van het boek vond. Echt een notitieboekje naar mijn zin, vond ik nog steeds niet. Ik hield het de afgelopen paar jaar bij in notitieboekjes waar boeken voorop stonden. Nu kwam het notitieboek Mijn favoriete boeken voorbij en mocht ik er eentje testen voor de uitgeverij.Ik moet zeggen dat deze mij wel vrij goed bevalt. Ik zal uitleggen waarom.
Het begint met de buitenkant: mooie stevige omslag, een elastiek en leeslint maken mij bij voorbaat al blij.
Zoals bij de inhoud te zien is, zijn er hoofdstukken met mijn recensies, mijn favoriete quotes, mijn favoriete boeken, mijn wishlist en  mijn (uit)leenlijst. Mijn ouderwetsigheid denkt dan wel weer waarom een wishlist en niet gewoon wensenlijst of Dit wil ik hebben en wel zsm.
Je kan 109 boeken in het boekje noteren. Voor de meesten onder ons natuurlijk meer dan genoeg en voor de extreme lezers..tja dan moet je twee boekjes. Je begint met een inhoudsopgave van een paar pagina's waar je de titel noteert van wat je las en op welke blz de recensie terug te vinden is.
Dan ga je door naar de pagina's waar je jouw recensies noteert en jij bepaalt zelf natuurlijk hoe uitgebreid je dat wilt doen. Maar door de suggesties die al voorgedrukt staan, maak je al snel een leuke review. Je vermeldt d edtaum wanneer je het uit las, hoe je aan het boek komt en wat bijvoorbeeld jouw gevoel was toen je het dichtsloeg. Helemaal onderaan vermeldt je dan de sterren die je het boek geeft. Jammer is natuurlijk dat ik altijd kraaien geef en die niet afgebeeld staan (flauw grapje)
Je gebruikt dus per boek twee pagina's en zoals ik al zei: je kan er 109 boeken in kwijt.
Dan komt het hoofdstuk Mijn favoriete quotes. Iets wat ik sinds een jaar vaak doe is mooie of kenmerkende uotes uit een boek opschrijven. Hier kan je dat dus mooi kwijt. Trouwens echt een aanrader om het zelf eens te gaan proberen om een quote op te gaan schrijven.

Volgende hoofdstuk is dan Mijn favoriete boeken. Ook altijd leuk om eens over na te denken welke boeken je ooit eens herlas of wil herlezen, omdat ze zo geweldig goed goed waren. Hier kan ik De verborgen geschiedenis van Donna Tartt in vullen en ook Het kleine meisje van meneer Linh van Philippe Claudel.
Dan  de wishlist waar een boek of 50 genoteerd kan worden. Voor normale mensen natuurlijk al belachelijk veel, maar voor de hele fanatieke (en die hebben we veel in onze facebookgroep) wat klein. Of overdrijf ik nu? Door het jaar heen wordt mijn lijst namelijk belachelijk lang. Handig als je weer eens kadootjes mag vragen rondom een verjaardag of andere feestdag. Leuk bedacht dat er ook een hokje bij staat als je het alsnog gelezen hebt en kan aankruizen. Ook wie het boek aanraadde kan je vermelden.
Het boekje eindigt dan met een lijst voor aan wie je boeken uitleent. Nou, die hadden ze kunnen weglaten. Elke boekenwurm kent de frustratie van boeken uitlenen en nooit meer terugkrijgen. Ja, daar is dit dan juist voor bedoeld dat je weet aan wie je iets uitleende. Maar ik denk dat de meesten inmiddels zover zijn dat ze tegen mensen zeggen dat ze voor lenen naar de bieb kunnen en dat je geen boeken meer uitleent.
Conclusie: 
Een zeer leuk aantrekkelijk notitieboek om al jouw boeken voor een jaar in bij te houden. Het werd tijd dat er een praktisch en leuk boekje uitkwam. Dit is er eentje die ik graag en veel zal gaan gebruiken. 

1 opmerking:

  1. Lijkt me een handig boekje, leuk om quotes in te schrijven. Maar ook handig dat er een wishlist in staat, al lijkt me die voor mij wat klein...

    BeantwoordenVerwijderen