maandag 11 december 2017

Het zwarte gif van Daniel Silva

Titel : Het zwarte gif
Auteur: Daniel Silva
Uitgever: Harper Collins Holland
Aantal pagina’s: 480

Verschijningsdatum: november 2017




Daniel Silva  geldt als een van de grootste Amerikaanse spionageschrijvers aller tijden. Hij wordt wel de beste auteur van zijn generatie genoemd waar het internationale intriges betreft. In 2009 werd hij benoemd tot lid van de United States Holocaust Memorial Council.



De achterflap:
Een zware bom ontploft in het hart van Parijs. Een paar dagen later is het raak op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Er vallen honderden slachtoffers, en de internationale veiligheidsdiensten draaien overuren. Ze roepen uiteindelijk de hulp in van Gabriel Allon – meesterspion én kunstrestaurateur.
De terreurdaden blijken het werk te zijn van een onbekende terrorist die zich Saladin noemt. Om hem te ontmaskeren rekruteert Gabriel een jonge vrouw, Natalie. Zij zal afreizen naar het kalifaat en daar infiltreren in Saladins cel. Gabriels taak? Zorgen dat Natalie het overleeft…
Mening
Zoals misschien wel al bekend ben ik wat minder van de actieboeken en kunnen spionageverhalen mij zelden boeien. Echter, deze Daniel Silva behoort voor mij wel tot de boeken die ik oppak. Deze auteur schrijft zo realistisch en lijkt regelmatig bijna een voorspellende gave te hebben. Ik hoop dat dit boek geen werkelijkheid wordt.
Het verhaal komt ietwat traag op gang, maar dat hoort wel tot de schrijfwijze van Silva. Voor de lezers van zijn boeken is Gabriel Allon een overbekend persoon. Zo komen meer personages ook in dit verhaal terug. Maar je kan prima dit Het zwarte gif als eerste boek oppakken. De auteur is zo wijs om simpel aan te geven wat de connectie is tussen de personen.. Zo is het voor de nieuwe lezer ook gewoon duidelijk. Wat de auteur ook naast alle acties voor elkaar krijgt, is dat je enorm mee gaat leven met het personage Nathalie, die zich infiltreert bij IS. Je voelt bijna de angst die deze vrouw moet voelen. Heel goed weergegeven dus en een punt van kunnen door de schrijver. Bij de meeste actieboeken is het alleen van piefpafpoef of kaboem. 
Conclusie
Dit boek liet je na het trage begin mee racen naar het einde van het boek. Goed geschreven, spannend, sprekende dialogen en duidelijk iemand die kennis heeft van hetgene waar hij over schrijft. Mocht je eens van het geijkte pad afstappen en je eerste spionageboek willen proberen, dan raad ik je Het zwarte gif aan.
Vier sterren voor Het zwarte gif







Geen opmerkingen:

Een reactie posten