dinsdag 24 oktober 2017

De Cock en een duivels dilemma van Peter Romer

Titel                    : De Cock en een duivels dilemma
Auteur            : Peter Römer
Uitgever         : De Fontein
Verschenen   : September 2017
Pagina’s        : 130

Achterflap:
Het is een grijze, druilerige dag, maar De Cock laat zijn humeur er niet door verpesten. Aangekomen op de Warmoesstraat kan hij meteen weer op pad: er is een dode aangetroffen in een slootje bij voetbalclub HAS'32 in Ookmeer.
Als hij even later samen met Vledder aan de drassige slootkant staat, blijkt dat het om Richard Geelhoed gaat, een bestuurslid. De man heeft geen zichtbaar letsel en lijkt verdronken, maar De Cock weet eigenlijk wel zeker dat er opzet in het spel is en dat Geelhoed is vermoord.
Omdat De Cock geen aanknopingspunten heeft, besluit hij eerst maar eens wat rond te vragen op de voetbalclub. Zo belandt hij die zaterdagochtend langs de lijn samen met Keizer, wiens zoontje speelt bij HAS'32. Het is De Cock al snel duidelijk dat het bestuur van de club een besloten wereldje op zich is binnen de club, en hij heeft het sterke vermoeden dat hij daar moet zoeken naar het motief voor de moord op Geelhoed...

In de succesvolle 'De Cock'- reeks schreef Peter Römer reeds vijf delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer. Vanaf deel 76 zijn de Baantjer boeken van zijn hand. Peter Römers ' De Cock’- boeken zijn geheel in de geest en de stijl van A.C. Baantjer, de in 2010 overleden meester zelf, en worden geprezen om de authentieke verhalen.

Mijn mening:                                                                                                                     Wanneer ik een boek van Baantjer lees vind ik het heerlijk om de bekende personages rechercheur De Cock met cee-oo-cee-kaa en zijn collega’s Dick Vledder en Appie Keizer terug te zien; het voelt vertrouwd. Doordat ik de serie op tv heb gezien, heb ik echt al een beeld van deze personages. In gedachten denk ik mee over wie de dader kan zijn in deze moordzaak en dan is het altijd leuk om op het einde te kijken of ik het bij het juist eind heb. Heb ik een goede speurneus? Nou helaas, ook nu is het me niet gelukt. 
De auteur laat de lezer lekker gissen bij de Baantjer boeken en ik vind dat heerlijk. Wie Baantjer kent, weet dat zijn boeken geen thrillers zijn waarbij je op het puntje van je stoel zit en bijna geen nagels meer hebt. Nee, gewoon een heerlijk misdaadverhaal waarbij je lekker kunt ontspannen. Geen moeilijke woorden en gewone begrijpbare taal. Lekker een boek voor tussendoor.  Het boek is niet dik, heeft korte hoofdstukken en het leest vlot. Een boek van Baantjer zoals we het kennen, lekker even in de relaxstand. De Cock en de duivels dilemma is alweer het 81ste deel. Ik heb ze nog niet allemaal gelezen. Tot nu toe nog maar vijf. Maar eigenlijk verveelt het nooit. Het zijn boeken die het goed doen, want anders waren er geen 81 delen verschenen. De ene keer is het spannend en de andere keer wat minder ,maar toch. Ik zou zeggen laat je lekker meevoeren naar de Binnenstad van Amsterdam en maak kennis met rechercheur De Cock en zijn collega’s.

Ik geef Baantjer  “ De Cock en een duivels dilemma”  3 kraaien


Lydia 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten