woensdag 20 september 2017

Review en winactie Bujo and Crash course

Ik werd steeds lekker gemaakt met mensen die een Bullet Journal maakten. Vooral de mededeling dat het perfect was om al jouw lijstjes bij te gaan houden, deed mij wel overhalen ook eens in de wereld van de BuJo te springen.
Mijn hele huis zit vol met overal gele papiertjes of lange lijstjes onder magneten. Ken je dat? En vooral dat als je net dat ene bepaalde lijstje wil hebben, je geen idee meer hebt waar je die ook al weer had liggen of hangen. Waarschijnlijk in 1 van de gelezen boeken, maar ja... Een BuJo is perfect voor het bijhouden van lijstjes. Al die lijstjes van mij in een boekje met daarnaast jouw maandplanners, weekplanners, verjaardagen en noem maar verder op. Het is een agenda plus plus plus eigenlijk.


Ook al staat internet en vooral pinterest stampvol met de mooiste en creatiefste zaken, de mijne zal minder mooi worden, maar wel heel praktisch.

Ik ben namelijk begonnen en er staan al heel wat lijsten genoteerd, zoals:

deze week op het blog

welke winacties komen er
welke recensieboeken moeten deze maand
welke boeken moet ik aanvragen
wat heb ik gelezen deze maand
welke vakanties wil ik ooit gaan hebben
welke wensen heb ik qua kadootjes
mooiste boekenquotes
favoriete boeken aller tijden
lekkere recepten
favoriete eettentjes
babynamen
mooiste muzieknummers ooit
welke verplichte boeken moet ik nog lezen qua literatuur
kerstkadootjes

  Ga maar eens nu bij jezelf na hoeveel lijstjes jij al bij zou willen houden? Hoeveel je hardliep, koekjes at,water dronk, alcohol dronk in een week?


Ook de meer agenda-achtige zaken als een maand- of weekoverzicht vind ik ideaal:

Praktisch om te zien wat je al voor vaste zaken hebt staan, zoals verjaardagen, boekpresentaties, high tea of
Wat heb je de komende week al staan en waar moet je zeker aandenken. Ik vind het praktisch ook vast een maaltijdenlijstje te hebben.

Het duurde even voor ik de 1e bladzijde ontmaagde met mijn mooie kleurfijnschrijvers. Die ik maar vast in een hele grote hoeveelheid kocht. Maar op een gegeven moment ben ik gestart en ik ben best erg enthousiast geworden. Het geeft mijn rust dat het in dit boekje staat en het geeft dubbel rust op het moment dat je lekker zit te schrijven en te tekenen.


Toets eens op Pinterest BuJo in en je krijgt schitterende voorbeelden. Die van mij is niet schitterend maar wel heel fijn voor mezelf.
Nu heeft ook Uitgeverij BBNC een aantal mooie Bullet Journals in verschillende smaken: een wat tutterige (en mijn favoriet!) met bloemen en vogeltjes, maar ook een wat stoerdere zwarte bijvoorbeeld. Ze hebben ook slim een Crash course uitgebracht. ik had je vantevoren niet kunnen vertellen wat ik me daar dan weer bij moest gaan voorstellen Maar in de zogenaamde ‘Crash course’ vind je naast een uitleg over de BuJo alle tips en tricks die je nodig hebt om het helemaal aan jouw wensen en behoeften aan te passen. Bovendien staan er veel ideetjes in die jij dan kan gebruiken en tevens voorbeelden en handige sjablonen zodat je direct aan de slag kunt met je eigen bullet journal. Dankzij deze ‘Crash course’ tover je elk notitieboek om in een onmisbare tool die je leven makkelijker, leuker én creatiever maakt, zeggen ze op hun site

Heel overzichtelijk  is het hoofdstuk Het BuJo systeem. Hier krijg je alle termen die je bij een Bullet Journal tegenkomt kort uitgelegd. Vooral als je pas begint met je bullet journal is dit hoofdstuk ontzettend handig. 
Wat voor mij persoonlijk wel handig was om sommige mallen te kunnen gebruiken. Ik ben creatief qua ideetjes mbt Thrillerlezers en kan hele mooie dingen voor me zien, maar ontwerpen? Ho maar.


Ook vind je er allerlei leuke ideeën voor lijstjes.


Begin je net begonnen met  een BuJo of ben je al langer bezig, maar wil je nieuwe ideeën op doen en meer over bullet journal te weten komen? Dan is deze crash course echt een aanrader. Hierin staat echt uitgebreid omschreven wat je allemaal zou kunnen doen met een bullet journal en geven ze je misschien wel de belangrijke tip mee: Vergelijk je bullet journal niet met die van anderen.  Want wat als je er eentje zou kopieren en die blijkt helemaal voor jou niet te werken? Lekker naar eigen smaak maken.


Hoe klinkt het voor jou? Proberen?

We hebben een winac
tie waar we drie BuJo's met een crash journal mogen verloten. Graag wil ik van jou weten welke drie lijstjes jij zeker gaat bijhouden in jouw toekomstige BuJo. Mail jouw antwoord naar Thrillerlezersblog@gmail.com 
In de betreftregel vermeldt je BuJo


1 opmerking:

  1. mail adres die jullie op geven werkt bij mij niet

    BeantwoordenVerwijderen