woensdag 20 september 2017

Olga Hoekstra/Lis Lucassen schrijft online Facebookvervolgverhaal

Online Facebookvervolgverhaal ‘Veritas’

In navolging van feelgoodauteurs Jacky van Laren, Aline van Wijnen, Tamara Haagmans en Wendy Brokers, die deze zomer elk een vervolgverhaal op Facebook plaatsten (enkele daarvan lopen nog!), gaat ook Olga Hoekstra (Lis Lucassen) zich aan de ze uitdaging wagen.

Na een poll op Facebook, komt er een heuse New Adult Thriller. Makkelijk, want zo combineert Olga beide genres waarin ze tot nu toe heeft geschreven. Kortom, een romantisch en sexy verhaal, met dood en verderf. Gezellig! Alhoewel, die sexy passages worden waarschijnlijk niet online uitgeschreven, gezien het beleid van de social mediasite. Olga is van plan die stukken apart naar haar lezers, die daarom vragen, te mailen. 

De lezers kunnen invloed op het verhaal uitoefenen. Olga schrijft ‘as she goes’, dus het verhaal wordt vanaf ‘nop’ opgebouwd op Facebook. Er is alleen het idee. Door in de comments een reactie achter te laten, kun je als lezer dus mede het verhaalverloop bepalen.

De stukken worden iedere zondag, dinsdag en donderdag geplaatst tussen 12 en 1. Een fijne portie leesvoer voor de lunch. 

De voorlopige titel luidt ‘Veritas’ en het verhaal zal gaan over eerstejaarsstudente Joyce Jager sluit zich aan bij studentencorps ‘Nil Volentibus Arduum’ (NVA). Vanaf dag een is ze onder de indruk van de charismatische praeses. Maar binnen het corps zijn geheimen. En de waarheid blijkt dodelijk.

Vanaf as zondag 24 september deel 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten