donderdag 14 september 2017

Een nieuw begin van Angelique Haak

Titel : Een nieuw begin
Auteur : Angelique Haak
Uitgever : De crime Compagnie
Datum uitgave : 14 September 2017
Pagina’s : 357


Over de auteur:
Angelique Haak heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. In 2013 won zij de regionale schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de week van het spannende boek. Daarna begon het te kriebelen en besloot ze om een thriller te gaan schrijven. “ Een nieuw begin” is haar thrillerdebuut.

Cover:
Een mooie cover! We zien een vrouw met haar handen op haar hoofd achter het raam. Het lijkt alsof ze in de gaten wordt gehouden. Hierdoor wordt mijn nieuwsgierigheid opgewekt en als ik dan de achetrflap lees, krijg ik de kriebels. Een nieuw begin nodigt hierdoor uit om opgepakt te worden en te gaan starten met lezen.

Achterflap:
Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is, nu het erop lijkt dat de Mythologie-moordenaar het ook op haar gemunt heeft...

Samenvatting:
Na de dood van haar ouders besluit Jennifer Brugman met stille trom te vertrekken naar Groningen, waar ze werkzaam is als rechercheur. Jaren later besluit ze terug te keren naar haar geboortestad Rotterdam. Ze wil een nieuwe start maken en krijgt een baan als rechercheur in Rotterdam. Na een korte kennismaking met haar nieuwe collega’s is er al snel werk aan de winkel. Er is een vrouw vermoord en daar blijft het er niet bij. 


“ moordenaars als deze hanteerden meestal een vaste werkwijze en gingen niet snel de fout in”

Jennifer heeft een rugzakje bij zich en een pijnlijk verleden maar ze wil het verleden achter zich laten. En daarom wil ze dat niemand van deze bagage afweet: ze zit niet op medelijden te wachten. Haar droom om opnieuw te beginnen in Rotterdam veranderd in een nachtmerrie.

Mijn mening:
Op 14 September is de grote dag voor auteur Angelique Haak, want dan verschijnt haar debuut Een nieuw begin. Ze laat op haar Facebook weten dat ze last heeft van boekpresentatiestress. Maar geloof mij, wanneer je dit boek leest ben je verkocht. Dit smaakt naar meer! De personages zijn zo goed neergezet, dat ik helemaal mee leefde met Jennifer en haar angst voelde. Ook kreeg ik kippenvel van hoe de moordenaar de beschrijvingen en details van zijn gedachten en zijn daden deelde.

Een nieuw begin is een thriller, zoals ik mijn ogen een thriller hoort te zijn. Intrigerend, spannend en verrassende plotwendingen die de lezer op de verkeerde been zetten. Raadselachtige gebeurtenissen houden de lezer alert. Met een onvoorspelbaar einde, zodat je na het dichtslaan van het boek  je verbaasd achter blijft. Dit had ik zeker niet zien aankomen. Dit boek met een fijne schrijfstijl heeft mij een hoog leesplezier gegeven. 

Een nieuw begin is een dikke aanrader en ik hoop dat we in de toekomst nog veel van auteur Angelique Haak gaan horen.


Ik geef Een nieuw begin de dik verdiende 5 sterren

Lydia
Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten