zondag 26 februari 2017

In april culinair moorden

Nieuwe culinaire detectiveserie uit Zuid-Afrika!
Tannie Maria is een weduwe van middelbare leeftijd die van koken én lekker eten houdt. Als culinair columniste deelt ze haar liefde voor koken in de plaatselijke krant, totdat de Karoo Gazette besluit dat er meer behoefte is aan een rubriek waarin advies over liefdesperikelen wordt gegeven in plaats van ideeën voor de lunch of het avondeten.
Tannie Maria is niet blij met de verandering, maar komt er algauw achter dat ze best goed is in het helpen van mensen en er nog van geniet ook. Natuurlijk blijft ze, als ze maar even de kans krijgt, haar recepten en culinaire adviezen delen!
Terwijl ze mensen helpt met hun problemen moet Tannie Maria uiteindelijk ook haar eigen problemen onder ogen zien, vooral wanneer de moeilijkheden van de mensen die ze helpt haar doen denken aan haar eigen verleden, zoals de brief van de vrouw die weg wil bij de man die haar mishandelt.
Als er een vrouw wordt vermoord, raakt Tannie Maria met gevaar voor eigen leven betrokken bij het onderzoek, ondanks de verwoede pogingen van een aantrekkelijke rechercheur om haar te beschermen. Plotseling is deze praktische, nuchtere vrouw verwikkeld in iets veel duisterders dan het perfectioneren van haar recept voor chocoladetaart.
LOF:
`Bij pagina 10 begint het water je in de mond te lopen, maar je kunt gewoonweg niet stoppen met lezen om Tannie Maria’s recepten te gaan uitproberen voordat je de allerlaatste pagina hebt omgeslagen. Een hartverwarmende culinaire detective waarvan het water je in de mond loopt.’ – Marita van der Vyver, schrijfster van Koud opgediend
‘Als je een levendig, spannend, vermakelijk (en smakelijk) verhaal wilt lezen dat zich afspeelt in een boeiend deel van Zuid-Afrika, dan is dit hét boek voor je. Een zeer geslaagde debuutroman.’- Alexander McCall Smith
‘Een heerlijk, lief en grappig debuut. Het verhaal pakt stelt de wereldwijde kwestie van mishandelde vrouwen aan de kaak en legt tegelijkertijd de schoonheid en problematiek van Zuid-Afrika bloot. Daarnaast zorgen de recepten ervoor dat je onmiddellijk wilt gaan koken.’ Sterrecensie Kirkus Reviews, die het boek uitriep tot een van de beste boeken van 2015
‘Dit lijkt misschien een ontspannende thriller – en het is inderdaad grappig en lief – maar er zit ook een rafelrandje aan en het gaat de ingewikkelde vraagstukken die spelen in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis en het grote probleem van huiselijk geweld niet uit de weg. Een culinaire en taalkundige verrassing, vol recepten en snufjes Afrikaans.’ – The Bookseller
Even geduld tot april!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen