woensdag 8 februari 2017

Amanda's leesweek

Wat een heerlijkheid is het om niet meer bezig te moeten zijn met je studie! Wat een tijd en vrijheid heb je dan ineens weer zeg, zalig! Ik heb ook gewoon weer eens een hele dag op de bank kunnen hangen met een boek zonder dat er steeds zo’n stemmetje in je hoofd zeurt “Je moet nog aan je huisweeeerk, je moet het dan en dan klaar hebben..”! Helemaal fijn!
We zijn nu in huis begonnen met wat te klussen, beetje laminaat leggen en wat schilderswerkzaamheden en zo. Dat is er vorig jaar met de verhuizing niet van gekomen.

Ik was weer verder gegaan in Ontspoord van Michael Katz Krefeld en deze heb ik ondertussen ook uit. Lekker boek, niet extreem spannend maar wel een goed verhaal. Gaat over Thomas Ravnsholdt, een rechercheur die met verplicht verlof is. Waarom hij met verlof is wordt ook wel redelijk duidelijk, hij lust namelijk wel heel graag een biertje en een shotje. Dit drinkgedrag komt, helaas voor hem, voort uit een vreselijk drama. Hij wordt gevraagd om op zoek te gaan naar een meisje die 2 jaar geleden is verdwenen, dit doet hij met behoorlijke tegenzin. We komen terecht in de donkere krochten van de prostitutie in Zweden en omstreken.

Ondertussen ben ik over de helft van het tweede deel met Thomas Ravnsholdt in de hoofdrol, namelijk Afgezonderd. Thomas is nog steeds met verlof en betwijfeld of hij ooit weer terug zal gaan naar zijn werk als rechercheur. Naast de hoofdstukken met Thomas, komen er ook hoofdstukken voorbij van vroeger uit Berlijn, voor de val van de muur. Tot nu toe een interessant boek, ik ben benieuwd waar het mij gaat brengen.

Daarna staat er weer een nieuw boek op de planning, namelijk Alle middelen toegestaan van Jenny Rogneby, het tweede deel met politie-inspecteur Leona Lindberg in de hoofdrol. Zo’n twee jaar geleden het eerste deel De teerling is geworpen ook gelezen en dat vond ik een spannend en leuk boek. Ik ben benieuwd wat Leona deze keer meemaakt en of ze weer alle regels aan haar laars lapt.
Nou dit was het weer voor deze week, volgende week weer nieuwe boeken!


Groetjes Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten