maandag 23 januari 2017

Verhalenwedstrijd Efteling

De Efteling heeft echt weer een leuke actie. Zeker voor de schrijvers onder ons.
Op hun website staat het volgende:
Sprookjes zijn generaties lang doorverteld, veranderd, opgeschreven en voorgelezen. Daarom bestaan ze vandaag de dag nog steeds. De Efteling, in 2017 al 65 jaar hoeder van het sprookje, is daar natuurlijk heel blij mee. Sprookjes moeten weer gaan leven onder de mensen, zodat ze altijd zullen blijven bestaan! 
In ons jubileumjaar organiseert Stichting Natuurpark de Efteling daarom de Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen. Met deze wedstrijd willen we fantasie stimuleren en het plezier van het schrijven van sprookjes laten ervaren voor iedereen in Nederland en Vlaanderen. 
Wat verwachten ze van je?
Schrijf een sprookje dat zich afspeelt in de toekomst. Kijk in plaats van naar het verleden (Er was eens…) naar de toekomst: Eens is er…  Jouw verhaal zal de Efteling en de schrijvers inspireren om te komen tot het nieuwe boek van de Sprookjessprokkelaar.
Indien ik zelf schrijftalenten had, had ik al achter de laptop gezeten. Sprookjes zijn voor mij de mooiste verhalen met altijd vreselijke dingen, zoals een wolf die je op eet of een vrouw die slooft enzovoort enzovoort. De oorsprong voor mijn liefde voor thrillers.
Het logo voor deze wedstrijd is trouwens niet heel erg flitsend of sprookjesachtig? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten