maandag 23 januari 2017

Ross sprak in de Volkskrant

Tomas Ross had onlangs een interview in De Volkskrant waar hij een paar opmerkelijke uitspraken deed. Hij schreef de afgelopen twee jaar twee boeken samen met Corine Hartman. Toch zou hij liever weer een boek samen met Maj Sjowall schrijven. Het boek wat hij met deze laatste schreef dateert al weer van 1990.
Hij is best tevreden over de plots die Corine Hartman kan bedenken, maar als hij dan zou mogen kiezen...
Helaas maakt Ross weinig kans op een hernieuwde samenwerking. Sjowall schrijft helemaal geen boeken meer en lijkt prima te kunnen rentenieren van de boeken van weleer, die men als echte thrillerkenner toch wel minimaal 1 keer zou moeten lezen.

Al langer is bekend dat Ross geen groot fan is van de vrouwenthrillers. Al enkele keren heb ik hem daar laatdunkend over gehoord tijdens interviews. Het verbaast hem, zei hij tijdens eerdere interviews, dat deze boeken zo goed verkopen. Zijn eigen boeken verkopen tegenwoordig stukken minder. Maar dat zou volgens hem komen omdat de vrouwenbladen de vrouwenthrillers zo erg promoten.


Ross heeft sinds deze week weer een nieuwe thriller uit, De onderkoning van Indie genaamd. Het boek is een vervolg op Van de doden niets dan goeds. Er kleeft in dit geval wel een nadeel van een vervolg; Van de doden niets dan goeds zijn niet erg veel exemplaren verkocht en de recensies onder het gewone lezerspubliek waren ook niet laaiend enthousiast. Het is dus afwachten of van dit tweede deel meer verkocht zal gaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten