dinsdag 10 januari 2017

Danielle's leesweek

Een nieuw jaar, een nieuwe stapel, een nieuwe challenge

Gelukkig begint mijn eerste week van het jaar met nog een week verlof. Dus er is genoeg tijd om nog een aantal boekjes te verslinden.
Had na een korte onderbreking eindelijk ‘Nordic Noir’ uit kunnen lezen. Een heerlijk verhalenbundel met enkele superspannende verhalen. En ik kijk er naar uit als, op het eind van het jaar, Uitgeverij LetterRijn weer met een nieuwe verhalenbundel komt.

Na een retweet actie op twitter kreeg ik van Bol het boek in mijn mailbox van Thomas Engström, Ten westen van de vrijheid’ . Dit boek dat in januari verschijnt is het eerste deel in de Ludwig Licht kwartet. Een sterke start en een goed debuut die genoeg liefhebbers zal bevallen.

Vervolgens kwam Ijsblauw, Het instituut, in mijn handen. Ook dit is een eerste deel uit een trilogie die gaat volgen. Het verhaal gaat over een vrouw die nadat ze ontwaakt in het Vondelpark niet weet wie ze is, waar ze is en beseft dat ze helemaal niks van haar eigen verleden kan herinneren. Naarmate ze steeds meer over zichzelf te weten komt, wordt haar leven minder veilig. Met een horde aan achtervolgers weet ze er toch aan te ontkomen en blijft er genoeg spanning over voor deel 2.

Om alle hectiek van de voorafgaande boeken even los te laten stort ik me even in een Roman, ja jullie lezen het goed. Even iets out of the box. Billie en Seb van Ivo Victoria is een bijzonder verhaal, maar iets zegt me dat het het grote publiek waarschijnlijk niet gaat halen. Daarvoor is het net iets te excentriek in schrijfstijl en diepgang. Mij heeft het toch wel kunnen bekoren, maar dan nu weer snel overstappen op een thriller.

Nu nog even 2 manuscripten doornemen en dan is het vanaf volgende week de start van de eerste leesclub met het boek van Terrence Lauerhohn, Nirwana.

Op naar mijn eerste werkweek.....


Daniëlle


Geen opmerkingen:

Een reactie posten