maandag 16 januari 2017

Brenda's leesmaand

2017 is dan eindelijk begonnen. Weer een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen, nieuwe ontmoetingen en natuurlijk veelbelovende boeken die uit gaan komen.

Afgelopen anderhalve maand heb ik voor mijn doen aardig wat gelezen. Zo heb ik Naar huis van Harlan Coben gelezen. Ik kan niet anders zeggen dat het weer een goed verhaal was over de hoofdpersoon Myron Bolitar. Ik hoop nog veel over deze personage te mogen lezen.
Vervolgens deed ik mee met de leesclub van Thrillerlezers liep. We lazen toen Het Amazoneconflict van Ad van de Lisdonk. Wat zat in dat verhaal een snelheid. Actie, spanning en sensatie zou ik bijna zeggen. Zelfs nadat ik het uit had kon ik het verhaal nog niet loslaten. Wel miste ik soms informatie die in voorgaande twee delen beschreven waren. Ik kan zeggen het boek is het lezen waard, maar begin wel bij deel 1.

Vervolgens begon 2017 en vind ik het leuk om te tellen hoeveel boeken ik per jaar lees. De teller was in 2016 gestopt op 37 en mijn uitdaging wordt 50. Dit houdt niet in dat ik persé dit getal wil halen. Mijn achterliggende gedachte is meer dat ik hierdoor juist meer tijd voor mezelf vrijmaak. We hebben het altijd maar druk met werk, huishouden en alle andere verplichtingen. Door meer te gaan lezen wil ik eigenlijk meer me-time. We zullen eind van dit jaar zien of dit gelukt is.

Ik ben begonnen met een kleintje en dat is Aan de goede kant van de 30 van Saskia Noort. Het is een verzamelboekje van de columns en artikelen die Saskia heeft geschreven voor Marie Claire en Viva. Ik vond er zeker leuke stukjes tussen zitten. Waarschijnlijk komt dat doordat ik in dezelfde leeftijdsfase zit als de teksten zelf. Je herkent situaties en dat is best grappig. Mijn mening: ben je rond de 35 dan zal dit boekje leuk zijn.

Vervolgens heb ik het boek Vermoord uit Wraak van J.D. Robb gelezen. Eerste kennismaking van deze auteur en is me zeker goed bevallen. Een moordenaar die met cryptische raadsels over de moorden verteld aan de politie. Alleen de politie kwam elke keer net te laat. Eve Dallas is inspecteur en wordt elke keer gecontacteerd door de moordenaar. Al snel wordt duidelijk dat de moorden te maken hebben met het verleden van haar eigen man. Goed in elkaar gezet.

Nu ben ik een manuscript aan het proeflezen waar ik niks over kan zeggen en hierna moet ik nog kiezen wel boek het gaat worden om te lezen. Af en toe best lastig. Hebben jullie dat ook weleens? Niet kunnen kiezen welk boek je nu gaat lezen vanwege nog een hele stapel die je allemaal wil lezen? Luxe dilemma noemen we het maar.

Tot volgende maand weer!


Groetjes Brenda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten