woensdag 5 oktober 2016

Verwacht in oktober (deel 6)

In wolfskleren - Simo Hiltunen (verschijnt 17 oktober 2016)
In Helsinki vindt een gezinsdrama plaats: een politieagent vermoordt zijn vrouw en twee dochters, en pleegt daarna zelfmoord. Misdaadjournalist Lauri Kivi heeft zich in gezinsmoorden gespecialiseerd en krijgt de opdracht een diepgravend stuk over de zaak te schrijven voor het weekendkatern van zijn krant. Voor zijn onderzoek reist Lauri af naar zijn geboortestreek in Oost-Finland, waar de voorgaande jaren een golf aan gezinsdrama's heeft plaatsgevonden. Maar na terugkomst in Helsinki is hij ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is: deze moorden zijn zo geënsceneerd dat de vader steevast de schuldige lijkt. De politie is erop gebrand aan te tonen dat hun collega geen moordenaar is en deelt de vermoedens van de journalist. Maar dan rust de verdenking ineens op Lauri zelf... 
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!



Stil in de stad - Milou van der Will (verschijnt 10 oktober 2016)
Als misdaadjournaliste Benthe Berg tijdens een reportage in de Haagse rosse buurt in contact komt met een prostituee die zegt dat ze belangrijke informatie voor haar heeft, is dat het eerste puzzelstukje van een gevaarlijke zoektocht. Als de prostituee kort na hun ontmoeting spoorloos verdwijnt, komt Benthe terecht in de schimmige wereld van mensenhandel, terwijl ze ondertussen duikt in de recente mysterieuze moordzaak op een oud-minister. Langzaam maar zeker ontrafelt ze een groot schandaal. Ze ontmaskert niet alleen een netwerk van mensenhandelaren, maar ook van hoge ambtenaren die meer op hun kerfstok hebben dan op hun visitekaartje staat.
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!



Tot stof - Felix Weber (verschijnt 10 oktober 2016)
Verzetsstrijder Siem Coburg leidt na de Tweede Wereldoorlog een verbitterd, teruggetrokken bestaan op een afgelegen woonboot. Beschuldigd van collaboratie en achtervolgd door herinneringen aan de dood van zijn geliefde Rosa heeft hij zich van de wereld afgekeerd. In 1949 wordt hij benaderd door een boer die hem tijdens de oorlog heeft gered. Coburg staat bij hem in het krijt en gaat op onderzoek uit: de gehandicapte kleinzoon van de boer is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen in een internaat voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. Coburg reist af naar Limburg en komt terecht in een wereld waarin iedereen zwijgt. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij dat in het internaat het ene na het andere kind een onnatuurlijke dood sterft. Daarop keren de geestelijken en de inwoners van het dorp zich tegen de al te nieuwsgierige buitenstaander. 
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!



Witte raaf - Bram Dehouck (verschijnt 11 oktober 2016)
Nick Farkas is een man om naar op te kijken. Iemand bij wie je in de buurt wilt zijn. Een en al charme, stijl, uitstraling. Zijn cv is een opsomming van successen. Nick Farkas is een witte raaf. Dat zegt hij niet zelf, zo wordt hij genoemd. Door hooggeplaatste mensen. Andere mensen, zij die wat langer met hem samenwerkten, vertellen een ander verhaal. Over manipulatie en intimidatie, over misbruik en regelrechte leugens. Over luchtkastelen en een opgeblazen zelfbeeld. Maar komt hoogmoed dan niet voor de val? Nee, Nick Farkas valt niet. Want hij blijft nooit lang op dezelfde plaats. Als de grond te heet wordt, spreidt hij zijn vleugels. Nu is hij weer geland. Een nieuwe baan, een nieuw begin. Misschien zal het deze keer anders gaan. Misschien komt Nick Farkas deze keer eindelijk zichzelf tegen.
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!


De laatste riten - Jess Kidd (verschijnt 18 oktober 2016)
Mahony is als kind in de steek gelaten door zijn moeder. Jaren later keert hij terug naar zijn geboortedorp, een Twin Peaks-achtige setting, om uit te zoeken wat er is gebeurd. Zijn gegraaf in het verleden - niet des dorps - veroorzaakt rumoer. Zijn moeder Orla was een rebelse tiener, die het dorp liever kwijt was dan rijk. En bovendien laten allerlei verdwenen gewaande dorpsgenoten ineens hun gezicht zien. Leeft Mahony's moeder nog? Of zien de dorpsbewoners dingen die er niet zijn? Niemand laat iets los, alhoewel Mahony zeker weet dat de dorpelingen meer weten. 
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten