dinsdag 11 oktober 2016

Gezworen vrienden - Edward Hendriks

Titel: Gezworen vrienden
Auteur: Edward Hendriks
Uitgeverij De Fontein
Publicatiedatum: 2014
Aantal pagina’s: 303

Achterflap:
1988. Vier vrienden zweren elkaar eeuwige trouw. Als een van hen in de problemen komt, zullen de anderen er voor hem zijn. Dan gebeurt er tijdens een zomerkamp een gruwelijk ongeluk...
2013. Sander Thijssen heeft een goede baan bij een bank. Aan de vooravond van een belangrijke overname krijgt hij een verontrustend telefoontje. Hij kan niet anders dan de confrontatie met het verleden aangaan. Staan de vrienden van toen nog steeds voor hem klaar? Was het ongeluk van 25 jaar terug wel een ongeluk? En hoe ver gaat Sander om zijn carrière, zijn gezin en zijn eigen leven te redden?

Samenvatting:
In Gezworen vrienden is vriendschap een belangrijk onderwerp. Wat betekent vriendschap voor jou? Kun je jaren later nog bij je vrienden aankloppen en hen om hulp vragen? Zijn ze dan bereid om je te helpen ondanks dat het contact verwaterd is? Het verhaal begint in 1988; vier vrienden beloven elkaar eeuwig trouw. Tijdens een zomerkamp van de scouting gebeurt er een gruwelijk ongeluk. In 2013, 25 jaar later krijgt Sander een verontrustend telefoontje. Dat ene telefoontje confronteert hem met het verleden.

Na ruim vijfentwintig jaar had het verleden me ingehaald. En het had nog een appeltje met me te schillen.

Tijdens het zomerkamp is er een ongeluk gebeurd dat de vier vrienden het incident noemen. Sander wordt gechanteerd… Kan Sander na 25 jaar nog een beroep doen op zijn vrienden?

Mijn mening:
Gezworen vrienden is een boek dat een extraatje heeft: het boek heeft QR-codes die je met een speciale app kunt scannen met je mobiele telefoon en die codes linken naar YouTube: soundtracks uit de geweldige serie Tour of Duty. Het was een Amerikaanse serie over de Vietnamoorlog die wekelijks op tv was. Ik vind het uniek en geweldig, want op deze manier neemt de auteur je mee en kom je in de sfeer van het verhaal.
Het boek speelt zich af in het heden maar ook in het verleden. De verhaallijnen wisselen elkaar af. Doordat Edward in zijn verhaallijnen verschillende lettertypes gebruikt is het duidelijk en overzichtelijk. Personages zijn geloofwaardig en goed uitgewerkt. Ik wilde alleen maar doorlezen om erachter te komen wat er precies 25 jaar geleden was gebeurd. Wat was Sander’s rol in het ongeluk? De auteur weet het lang geheim te houden. Gezworen vrienden heeft me verrast, want niets is wat het lijkt. Ik kan het jullie zeker aanraden.
Maak kennis met deze auteur, één ding is zeker: je zal er geen spijt van krijgen!

Plot 4
Schrijfstijl 4
Leesplezier 5
Originaliteit 5
Psychologie 4
Spanning 4

Ik geef Gezworen vrienden een dikke 4,5 sterren.Lydia


Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten