woensdag 28 september 2016

In handen van Thrillerlezers...

Niet in de brievenbus, maar wel opgehaald tijdens de boekenpresentatie: Zonder jou van Priscilla en Chantal van Gastel. Ik heb zelf nog nooit iets gelezen van de best bekende Nederlandse chicklitschrijfster Chantal van Gastel. Van verschillende kanten hoorde ik zeer positieve geluiden over de schrijfster. Maar chicklit maakt mij nooit heel erg gelukkig, maar dat heb dan vooral ook te maken met dat het in 99 procent van de gevallen om man/vrouwrelaties gaat en ik dan niet erg interessant vind, maar mij heel goed kan voorstellen dat heteromensen daar heerlijk bij weg kunnen dromen.
Toen ik hoorde dat er van de hand van Van Gastel een thriller zou gaan verschijnen, stond ik al gereed om snel een boek te bemachtigen en te gaan lezen. 

Achterflap:
Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen?

Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.

De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten