zaterdag 17 september 2016

De leesweek van Da Inkster

Hou je vast...ik ben aan het lezen zowaar..
Eng maar waar. In drie boeken tegelijk maar liefst. Wat natuurlijk voor geen meter werkt om echt in een verhaal te komen. Maar ach, het begin is er.

De afgelopen week was al erg bijzonder. De 50 jaar bonkte mijn leven in. Zag ik er al maanden tegenop, maar je voelt er niks van riep een 50 jarige bij AW Bruna in de gang.
De zaterdag voor de echte datum ging ik met Miriam, Yfke en Alex (allen van ons blog en ze zo ook leren kennen) uit eten. Voor we vertrokken vond men het tijd voor het teamkado. Eerst had Miriam een pakje voor me. Ik had voor de gein op de vraag of ik een ideetje had geantwoord dat ik een lekkere warme dikke sjaal wel tof zou vinden. Miriam had zich de peentjes gezweet om een lekkere warme dikke sjaal in mijn favoriete kleuren oranje en paars op tijd af te hebben. Iris riep al gelijk: " Ohhhh wat lekker!". De clou is namelijk dat ik het zelden koud heb. Maar zodra de eerste bubbel van chickenhuid komt, gooi ik hem om. Beloofd!


Toen kreeg ik een grote doos in handen. Uit het pakpapier kwam een grote doos zonder enig herkenbaar logo. Oke dan de doos open. In een soort vloeipapier kwamen een geweldig prachtig paar Dr. Martens te voorschijn. ik ben gek op Dr. Martens en de laatste collectie had in de specials een zeer gaaf paar en daar lagen ze. Ik was onzettend geraakt dat het hele team geld bij elkaar gelegd had om mij zo'n geweldig kado te geven.  Ik ben nog steeds verbaasd en geraakt.
Lekker gezellig uit eten. Zondag eindelijk weer eens naar de bioscoop. we hebben een nieuwe bios Kinepolis ipv alleen een Pathe. Perfecte stoelen met fijne beenruimte. Met een enorme bak popcorn doken we de zaal in voor The secret life of pets. We voeren thuis al vaak hele verhalen uit naam van de hond of kat, dus we hadden deze film bijna ook kunnen verzinnen. Wat hebben we hard zitten lachen om deze film. Ik hou van tekenfilms maar niet in de Nederlandse versie met altijd dezelfde stemmen van Barry Atsma of Georgina Verbaan.
Maandag een bbq en dan was het dinsdag. Ik werd wakker en zag de hele voortuin versierd met ballonnen en slingers. Keileuk door de buren gedaan. Iris was 's ochtends ook al bezig geweest om de hele woonkamer vol te hangen. Beneden komend hadden zowel Murphy als Krelis een strik om. Ik kreeg een gaaf leren jaske en een mooie armband. Ook een bon voor het laten zetten van een tattoo. Je wordt maar 1 keer 50, zeggen we dan.
We gingen lekker een middagje varen in de Biesbosch. Man man, Jut en Jul aan het varen. We kwamen na mijn stuurkunsten drie keer vast te zitten. Zo vast dat Iris de boot uitmoest en hem los moest wroeten. Ik lachte me helemaal dood, maar Iris vond het steeds minder leuk. De derde keer kwam ze dus heel lang de boot niet meer in. Ze werd vastgezogen door de modder. Uiteindelijk haakte ik het anker binnen vast en gooide het touw naar beneden en met flink sleuren, zat ze weer in de speedboot (wat gaat zo'n bootje langzaam). Ik mocht niet meer sturen. Flauw he.. Jullie snappen dat ik geen rijbewijs heb en dat ook nooit gehaald zou hebben.
Na een paar uur het bootje weer afgeleverd en uit eten. Thuisgekomen kwamen de buurvrouwen zingend met een taart en kadootjes binnen gemarcheerd. Ik had een heerlijke dag.
De volgende dag nog Amanda op bezoek, met kadootjes waaronder verrukkelijk verse Zeeuwse babbelaars; een nieuwe verslaving is geboren. Bedankt Amanda!
Daarna was dat vieren wel eens klaar eindelijk.

Oke boekenblog: wat ben ik aan het lezen?
Ik heb een manuscript gisteren uitgelezen. Een goed manuscript zelfs, wat heel raar moet lopen als het niet uit zou komen. Ik denk dat ik de vacature van literair agent eens ga invullen. Heb pas ook al aangeraden een manuscript naar een bepaalde uitgeverij te sturen. Daar waren de mensen bij de uitgeverij heel blij mee...
Verder lees ik in het nieuwe boek Mislukt van Iris Boter en 2c van Mirjam Mous. Die laatste heb ik even aan de kant geworpen.
Nu ga ik vanavond eens beginnen in Orphan X. De nieuwe van Gregg Hurwitz en waarmee we een nieuwe leesclub hebben. Ik doe voor spek en bonen mee, maar wil wel meedoen. Beetje dwang om iets uit te lezen.

Daarnaast zijn we met Thrillerlezers met echt iets gaaf bezig. Ik ben er nu al bijna twee weken helemaal hyper van. Ik hoop dat we het op 22 oktober kunnen laten zien. Eerst valt er nog heel veel werk te verzetten. Naast dat zit ik in een sollicitatieprocedure. Alweer? Ja, alweer! Nee, ik ben niet afgewezen bij de vorige baantjes, maar dat is maar 12 uur per week totaal. Dus ga ik nu voor een baan waar ik eventueel 24 uur kan gaan werken en dan heb ik uiteindelijk weer een volledige. Dus duim maar mee.

Houdoe, Ink
1 opmerking:

  1. Succes Inkie. Leuk om te lezen.
    Xxx
    https://sherryhussain.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen