zaterdag 24 september 2016

Amanda aan de studieboeken

Afgelopen leesperiode van Amanda 

Het is alweer even geleden dat jullie wat van mij hebben gehoord wat betreft een leesweek. Hierdoor kunnen we het ook niet meer echt een leesweek noemen, maar laten we het dan houden op een leesperiode!

Wat doe ik zoal? Nou, vooral heel erg druk zijn met mijn studie. Ik ben eind augustus met mijn laatste half jaar gestart, dus ik mag nu gaan afstuderen. Wat houd dit dan in? Stage lopen, gelukkig bij mijn eigen werk en daarnaast een praktijkgericht onderzoek voeren op mijn werk. Dit heb ik dus nog nooit gedaan en zorgt voor veel stress bij mij, afgelopen zaterdag had ik al mijn eerste zenuwinzinking dat ik het niet kan en dat ik er niks van snap. 

Enzovoorts. Je snapt wel dat manlief heel meelevend was (niet dus) en mij weer op gang heeft geholpen (ook niet dus). Want ja, hij heeft daar toch allemaal geen verstand van? Ik moest voor die dag maar gewoon even stoppen met uitwerken en de dag daarna vrolijk verder. Hiermee was mijn probleem dus nog niet opgelost, want ik wist nog steeds niet hoe ik verder moest gaan. Zondag mijn docent maar gemaild met een grote help!-vraag. Hier had ik maandag alweer bericht van, maar kon ik nog niet zoveel mee, dus nu mijn stukken maar even meegestuurd wat ik al heb. Hopen dat ik woensdag meer duidelijkheid krijg op school. Gelukkig ben ik nu maar even met een ander onderdeel verder gegaan en dit gaat redelijk goed tot nu toe, dus komt er toch nog iets op papier… Maar die deadline van 30 september komt nu wel heeeeel dichtbij! :-O  

Heb ik dan ondanks de drukte ook nog iets gelezen? Natuurlijk, ik moet voor ik ga slapen toch nog even mijn gedachten ergens anders op richten, anders lig ik heel de nacht aan praktijkonderzoeken te denken en hoe ik verder moet. ;-)  

In mijn vorige leesweek was ik nog bezig in Tot de dood ons scheid van Alisson Brennan, deze heb ik ondertussen al lang en breed uit. Een boek in de trant van Karen Rose al vond ik persoonlijk dat het wel heel erg veel op elkaar leek. Het was bijna een kopie, al schrijft Rose dan nog spannender. Wat ik dan weer wel leuk vond, is dat het een eerste deel is van een serie en I love series! Dus ik wil deel 2 uiteraard graag lezen, mocht deze vertaald worden en uitkomen. 

Daarna heb ik Narcotica van Emelie Schepp gelezen. Het tweede deel met Jana Berzelius in de hoofdrol. Leuk boek, actueel onderwerp maar op sommige punten wat voorspelbaar. Wel leuk om weer wat meer over Jana te hebben gelezen. Mia vond ik in dit verhaal een beetje een achtergrond figuur. Misschien komt zij in een volgend deel beter tot haar recht. Mijn recensie hiervan heeft al op het blog gestaan. 

Daarna behoorde ik tot 1 van de gelukkige die het boek Achter gesloten deuren van B.A. Paris al mocht lezen. Het boek komt 11 oktober pas uit. Het huwelijk van Jack en Grace lijkt perfect, een mooi en groot huis, Grace die niet hoeft te werken omdat Jack een goed betaalde baan als advocaat heeft en een geweldige liefde voor elkaar… Maar zodra je start met lezen valt die droom al snel in duigen. Een bijzonder goed debuut waarvan ik genoten heb. In oktober zal een duo-recensie van Yfke en mij verschijnen over dit boek. 

Momenteel ben ik bezig in een boek voor onze leesclub, namelijk Orphan X  van Gregg Hurwitz. Een spannende actie thriller. Het begin van het verhaal moest ik even inkomen, ik moest omschakelen van een psychologische thriller naar een actie thriller. Nu ben ik ondertussen erg benieuwd wat Evan allemaal nog gaat doen en meemaken! Het boek leest erg vlot in ieder geval. 

Zo, dit geschreven hebbende ga ik nu gauw weer verder met de studie! Anders red ik het echt niet om 30 september klaar te zijn!  

Tot de volgende ronde! 

Groetjes, Amanda 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten