dinsdag 2 augustus 2016

Wat zit er in de vakantiekoffer van Bianca Nederlof?

Waar ga je heen op vakantie?

Dit jaar ga ik met mijn man op vakantie naar Samos, Griekenland. We hebben gekozen voor een kleinschalig vakantiepark, direct aan het strand. Het is al een tijdje geleden dat we een echt luie zonvakantie hebben gehad, dus ik heb er heel veel zin in.
De afgelopen jaren heb ik wel stedentrips gedaan en ben ook op schrijfvakantie geweest in Frankrijk, maar dat is vooral heel hard ploeteren. ;) 
Ook zijn we nog naar een vakantiehuisje in Zeeland geweest, maar dan nam ik altijd redactiewerk mee. Dat doe ik deze keer niet. En ik mag van mezelf ook schrijfvrij nemen. 
Nu gaan we voor de zon en de rust, dus vanzelfsprekend gaat er een stapel boeken mee. Ja, ik heb een ereader, en ja, ik leen ook e-books bij de bibliotheek, die ik op mijn telefoon kan lezen. Maar toch neem ik liefst ook een stapeltje 'echt' werk mee. 

Wat ga je lezen in de vakantie?

Bovenop ligt 'De kooi' van Josh Malerman. Het schijnt een echt horrorboek te zijn en daar ben ik wel erg benieuwd naar. 
Verder heb ik 'De grote stilte' van John Boyne erbij liggen. Ik ben groot fan van John Boyne. Hij heeft al in verschillende genres prachtige boeken geschreven. Ook zijn kinderboeken zijn fantastisch. 
Van Julian Barnes wil ik 'Alsof het voorbij is' lezen. Volgens de recensies moet het een bijzonder goed geschreven boek zijn. En ook 'Parnassia' van Josha Zwaan ligt al een hele tijd te wachten om gelezen te worden. 
Dat gaat dus vast helemaal goed komen. En misschien, als ik er zin in heb, ga ik toch nog wel een stukje schrijven aan mijn tweede thriller. Daarvan komt het einde in zicht, dus ik ben zelf ook benieuwd hoe dat gaat aflopen. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten