zaterdag 20 augustus 2016

Verwacht: The chemist van Stephenie Meyer

Stephenie Meyer zal altijd wel bekend blijven als de auteur van de Twilight-saga. Toch gooit ze het in haar nieuwe boek over een andere boeg. The Chemist is namelijk een thriller (voor volwassenen)! Uitgeverij Meulenhoff Boekerij kocht de Nederlandse boekrechten.
Over The Chemist:
Bijna niemand weet dat ze ooit voor de Amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf een van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft. Tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico was en jacht op haar begon te maken. Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. Ze is gewend geraakt aan leven met constante dreiging. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En ze beschikt over informatie die zo gevoelig is dat de dienst ook haar dood wil - en snel.
Als haar voormalig werkgever haar uiteindelijk toch vindt, bieden ze haar één uitweg. Een kans om nooit meer over haar schouder te hoeven kijken. Er is alleen een probleem. De nieuwe klus betekent dat ze weer gevoelige informatie krijgt, waardoor ze haar leven nog meer in gevaar zal brengen. Ze besluit de gok te wagen en maakt zich klaar voor de gevaarlijkste missie ooit, die er niet gemakkelijker op wordt als ze valt voor een man die haar kansen alleen maar kan verkleinen. Ze moet al haar deskundigheid en wilskracht gebruiken om in leven te blijven…
Op 16 november 2016 zal The Chemist, tegelijkertijd met de lancering van de Engelse uitgave, in de Nederlandse boekhandel verschijnen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten