vrijdag 12 augustus 2016

Ook in de brievenbus deze week: Dark matter

Een speculatieve thriller staat er onderaan op de omslag. He wat is dat dan. Een simpele strakke omslag met klein de woorden Wat als? Intrigerend en ik lees de achterflap? Lees je mee?

Achterflap:

Het leven bestaat uit keuzes. Door één pad te kiezen, sluit je het andere af.
Maar wat als dat nu eens niet zo is? Wat als je in een andere werkelijkheid dat andere pad volgt.

Wat als je spijt krijgt van je keuzen?


'Ben je gelukkig met je leven?' Dat zijn de laatste woorden die Jason Desson hoort vóórdat de gemaskerde ontvoerder hem bewusteloos slaat. En voordat hij wakker wordt en merkt dat hij vastgeketend is aan een ziekenhuisbed, omgeven door mensen die hij niet kent, die gekleed zijn in beschermende pakken en een man die Jason nog nooit heeft gezien naar hem glimlacht en zegt: 'Welkom terug, vriend.'

IN de wereld waarin Jason Wakker is geworden is niets zoals hij gewend is. Zijn vrouw is niet zijn vrouw. Zijn zoon is nooit geboren. Jason zelf is geen doorneeprofessor in natuurkunde.

Is déze wereld of de wereld waar hij vandaan komt een droom? En zelfs als de wereld die hij zich herinnert echt is, hoe kan hij die dan ooit weer terugvinden? De antwoorden liggen in een reis die wonderlijker en afschuwelijker is dan alles wat hij zich ooit had kunnen voorstellen. Een reis die hem dwingt naar de donkerste krochten van zijn ziel te kijken, terwijl hij het moet opnemen tegen een angstaanjagende, nagenoeg onverslaanbare vijand.


Enig idee wat je kan verwachten? Ik zag mensen op internet al roepen dat dit een van de beste boeken van 2016 was. Nu zegt dat weinig, want je zal maar net een totaal andere smaak hebben dan de roeper. Ik hou jullie op de hoogte..Geen opmerkingen:

Een reactie posten