zaterdag 20 augustus 2016

Lydia zit weer in een 'leesflow'


Afgelopen vrijdag hadden we een logé, een vriendin van dochterlief kwam een nachtje logeren. Ik had voor de dames een verrassing, namelijk gezellig naar Dierenpark Amersfoort. Ze hadden een speciale actie, drie dagen kon je vanaf 16:00 tot 22:00 voor maar liefs 5 Euro het park in en had je de mogelijkheid om mee te doen met excursies, een kijkje achter de schermen. Klinkt interessant. De dames hadden er zin. Het was een zomerse avond met muziek en overal stonden er extra tentjes met lekker eten, je kon het zo gek niet bedenken of het was er. Natuurlijk ook een koffiebar met allerlei soorten koffie, dat klinkt voor moeders dus interessant. En dan sta je daar koffie te bestellen een cappuccino en dan wordt er aan me gevraagd een grote of een kleine wil. Ik moest even aan onze teamlid Danielle denken 😉. Het was gezellig met de meiden, ze vielen thuis zo in slaap.

De laatste vakantieweek is aangebroken. Nog een week en dan gaan de kinderen naar school. Bij ons in Woerden is het dan een feestweek. Deze week is het 63ste Woerdense Vakantieweek gestart. Altijd valt dit in de laatste week van de schoolvakantie. Iedereen kijkt er naar uit. Voor alle leeftijdgroepen is er wat te doen. Naomi is deze week dan ook veel op het veld. Zo is er een fiets- en wandelpuzzeltocht, sport, creatief &techniek ochtend, een kidsmiddag met Rapunzel de musical, vermaak met smaak; een gezellige avond met eten, drinken en entertainment, Circus workshops, Vossenjacht, Kids Got Talent, TheaterParade, spelenkermis en Brandweerdag, Popavond, Dance Event, Pannenkoekenfestijn en nog veel meer. Een week met diverse bekende artiesten. Kortom we hoeven ons niet te vervelen. Een week die mogelijk wordt gemaakt door vrijwilligers en sponsoring. 

Afgelopen zaterdag was er een concert van Marco Borsato op de Woerdense Vakantieweek. De kaarten waren al ruim van te voren uitverkocht in het voorjaar. Jammer Lydia, je vist naast het net, geen Marco Borsato voor jou. 
MAAR wat ben ik toch een bofkont. Ik had meegedaan met een like & deel actie op Facebook. Bij een Woerdens bedrijf kon je een passe-partout winnen, daar zat het concert van Marco Borsato bij inbegrepen en ik kan de hele week gratis naar diverse optredens. Het was een waanzinnig goed concert, ik stond helemaal vooraan. Een gezellige avond, dat was genieten!

Maar nu to the point: wat heb ik gelezen? Begin van de week was het net herfst dus ik kroop op de bank met een goed boek, dat kan ik tenminste wel zeggen, ik heb afgelopen week twee boeken uitgelezen. Mijn leestempo komt weer op gang. Mijn eerste boek was van Edward Hendriks: Gezworen vrienden. Een boek dat een extraatje heeft: het boek heeft QR codes die je met een speciale app kunt scannen met je mobiele telefoon die linken naar YouTube. Soundtracks uit de geweldige serie van Tour of Duty. Ken je dat nog? Het was een Amerikaanse dramaserie over de Vietnamoorlog. Dat heeft auteur Edward Hendriks goed bedacht, op deze manier kom je in de sfeer van het verhaal. Het boek gaat over vier vrienden die elkaar eeuwig trouw beloven tijdens een zomerkamp van de scouting. Bij dat zomerkamp gebeurt een gruwelijk ongeluk. Vijfentwintig jaar later krijgt Sander Thijssen een verontrustend telefoontje. En dat telefoontje komt hem op dat moment niet uit. Hij is een goede carrièreman en is gelukkig met zijn gezin. Dat ene telefoontje confronteert hem met het verleden. Het heeft te maken met het ongeluk wat heeft plaatsgevonden op dat zomerkamp van vijfentwintig jaar geleden. En dan de belangrijke vraag: staan zijn vrienden van toen nog voor hem klaar en zijn ze bereid hem te helpen? Gezworen vrienden is een aanrader, binnenkort mijn recensie. 

Mijn tweede boek was van Melissa Skaye met Verboden tranen voor de leesclub. Een dik boek maar dat vond ik niet erg. Ken je deze auteur nog niet, dan wordt het tijd om kennis te maken met haar boeken. Je gaat er geen spijt van krijgen. Verboden Tranen is het tweede deel van de VT serie. Melissa heeft een ongelofelijk goed boek geschreven. Als je eenmaal begint dan kan je het moeilijk wegleggen. In dit tweede deel komen we de vertrouwde personages weer tegen: het rechercheduo Sanne Philips en Luca Borra en diverse andere personages uit eerste boek en niet te vergeten Sanne's konijn Mister Malibu. Het bijzondere van de leesclubs is dat de auteurs er ook aan deelnemen. Je kan vragen stellen, opmerking plaatsen tijdens het lezen. Nog nooit aan een leesclubs van Thrillerlezers meegedaan? Ik zeg doen! Het is een leuk om aan onze leesclubs deel te nemen. 
In Verboden Tranen komen Sanne en Luca voor een moeilijke zaak te staan. In een tuinhuis van een groot landhuis worden vier lichamen ontdekt, twee daarvan in verre staat van ontbinding. Het is een grote mysterie voor de rechercheurs hoe deze zaak in elkaar steekt. Want de oorspronkelijke eigenaars van het landhuis zijn om het leven gekomen bij een auto ongeluk, de huidige bewoner Jack, de zoon van het echtpaar, is al twintig jaar vermist. Ook zijn toenmalige vriendin Sarah kunnen ze niet vinden. De rechercheurs duiken in het verleden van Jack en Sarah. Ze hebben hier een zware dobber aan want ze stuiten op onverklaarbare gebeurtenissen.  

Ik heb een heerlijke week gehad met twee goede boeken van twee geweldige auteurs, wat wil deze boekwurm nog meer?
Komende week staat op de planning recensies maken van deze boeken. En dan ga ik starten in mijn volgende boek: De beproeving van Marijke Verhoeven.  

Ik wens jullie een zonnige leeswerk toe en onze auteurs een fijne schrijfweek!  
Groetjes Lydia Buist


Geen opmerkingen:

Een reactie posten