dinsdag 9 augustus 2016

High Tea Team Thrillerlezers met Sterre Carron te Breda

Afgelopen zaterdag, 6 augustus was het dan zo ver! Het team van Thrillerlezers had een afspraak staan met een aantal Vlaamse dames. Onder deze Vlamingen bevond zich niemand minder dan: Sterre Carron! Iedereen heeft lang uitgekeken naar deze dag, die eigenlijk ruim een half jaar geleden al plaats zou vinden maar toen, helaas, niet door kon gaan. Maar nu was het dan zo ver.

Afgesproken is om bij Ink thuis te verzamelen om
gezamenlijk naar de stad te gaan in Breda. Aangezien Ink sinds kort een mini-bieb heeft heb ik eerst mijn kast nog eens opgeruimd. Hier kwam nog een redelijke stapel met boeken uit die zouden gaan verhuizen naar Breda. Ik dacht : "ik neem de auto van m’n vent mee, dat is een 5-deurs, dat is handiger wanneer we naar de stad gaan." Op de heenweg werkte de cruise control niet, snapte er niks van, maar zal wel. (We hebben de laatste tijd veel problemen met deze auto, maar alles was net gemaakt.)

Bij Ink aangekomen word ik gelijk al heel vriendelijk begroet door Iris, die de deur open komt doen: O, tis Amanda maar… En bedankt…  (Ze dachten dat de postbode kwam, maar die stond nog om de hoek.) 
Gelijk kennis gemaakt met 1 van de nieuwe teamleden, Heidi, die vanuit Drenthe helemaal naar Breda was gekomen, ruim 2 uur rijden! Even later kwam het volgende nieuwe teamlid binnenvallen, Danielle, die vanuit Limburg naar boven was komen toeren. Erg leuk om jullie te ontmoeten dames! 

Uiteindelijk kwamen Miriam en Lydia ook aan bij Ink en was het wachten op de Vlaamse gasten. En ja, als je Sterre heet en je bent een ster, dan kom je fashionably late natuurlijk, want zo hoort dat. ;-) 
Na de kennismaking met de Vlaamse dames, Inge Verbruggen, Giséle Smets en Sterre Carron, moest eerst de mini-bieb bewonderd worden. Zo goed als iedereen had vulling meegenomen voor in de bieb, dus Ink kan voorlopig even vooruit. Iris was ook heel blij, kan ze de vuurkorf lekker mee aansteken. ;-)

Iedereen ingeladen in de auto’s (tot grote vreugde van Iris, die was allang blij dat al die kakelende en gierende dames EIN-DE-LIJK weggingen zodat ze de Olympische Spelen kon gaan kijken…), vertrekken we naar het centrum. We komen terecht in een leuk koffietentje waar we aan de high tea kunnen. De Vlaamse dames hebben nog nooit van een high tea gehoord, dus geen idee wat ze moeten verwachten. (Hoe kun je nou nog nooit van een high tea gehoord hebben?! Echt weer op z’n Vlaams hoor. :-P ) Tijdens de vele bakken thee en de lekkere hapjes door wordt enorm veel gepraat en, zo mogelijk, nog meer gelachen. Pijn in de buik en kramp in de kaken van het lachen. Heerlijk!

Zo super gezellig was het met alle dames en wat een heerlijke gesprekken allemaal! Ik heb al geen flauw idee meer waar het allemaal over ging, want het was teveel om op te noemen, maar echt heel gezellig. Tegen het einde van de high tea waren er een paar die een beetje genoeg hadden van de thee, dus die namen nog een bak koffie. Ondertussen was het bijna half 3 en we wilden ook nog even naar de boekhandel aan de overkant. Chantal van Mierlo was hier om haar nieuwste boek Het isolement aan te prijzen en te signeren uiteraard. Dus als Thrillerlezers moesten we daar ook even onze neus laten zien. Dit hield wel in dat de koffie snel opgedronken moest worden…. Gelukkig riep 1 van de koffieleuten: Geen probleem! Ik kan heel snel koffie drinken! (We noemen geen namen, het Flexie?! ;-) ) Dus om het daad bij woord te voegen brengt ze de koffie naar haar mond, helaas begon ze al met kappen van het glas voordat ze überhaupt in de buurt van haar mond was, dus de koffie plenst over tafel! Iedereen in een scheur en er werd gelijk geconstateerd: "Zo kan ik ook snel m’n koffie op hebben!!" Die vergeten we niet meer! 

Nog even snel naar de boekhandel voordat Chantal straks gevlogen is! Ze vind het erg leuk om ons te zien, het is gelijk een hele invasie in de boekhandel. Uiteraard moeten we even met zijn allen op de foto. Erg leuk dat ze mij gelijk herkende als zijnde leesclub-begeleider. Jaja, ik wordt ooit ook beroemd (lees: berucht)! Snel mijn boek laten signeren, want om 15 uur moest ze echt weg. Leuk even gekletst te hebben!

En wat gingen wij dan doen? Naar het terras natuurlijk! Hier lekker nog een poos zitten kletsen met zijn allen met een lekker drankje erbij. De Vlaamse dames moesten alweer op tijd naar huis, zij zijn na een hele gezellige middag weer richting België vertrokken. En wij? Wij blijven gewoon zitten natuurlijk! Nog een hele poos zitten kletsen en lachen over van alles en nog wat, leuk om te zien dat het met Heidi en Danielle ook goed klikte. Dat is altijd weer maar afwachten natuurlijk. Toen was het ook nog eens etenstijd, nou dan gaan we ook nog maar even met zijn allen wat eten! Nu we er toch zijn! 

Wat waren we toch weer eensgezind, met zijn allen aan de saté! Lekker gegeten en nog meer gekletst (dat hadden we nog niet zoveel gedaan natuurlijk). Na de saté had niemand meer zin in een toetje of koffie/thee na, iedereen zat bomvol en we besloten op het gemak weer richting Ink te gaan om eens naar huis te gaan. Eenmaal in mijn auto, starten, shit! Geel lampje wat blijft branden… nee he, ik moet nog terug naar Zeeland! Bij Ink aangekomen eerst de man des huizes maar eens een bericht gestuurd of ik hier wel mee naar huis kon rijden. Ja, kan gewoon hoor, als je niks geks hoort of voelt…  Dan zit je toch niet meer zo heel lekker. Nog even tanken voor ik wegrijd uit Breda, en huh? Nu is het lampje ineens weer uit! Nou ja, gelukkig veilig en wel thuisgekomen zonder pech onderweg. 

Kort gezegd was het een zeer geslaagde en super gezellige middag! Heerlijk gekletst, gelachen en gegeten. Leuke kennismaking met iedereen. Ik wil iedereen bedanken voor de gezelligheid en de lol en hopelijk tot snel allemaal! 

Groetjes,
Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten