woensdag 10 augustus 2016

De vakantiekoffer van Walter Lucius

1: waar ga ik heen op vakantie?
Dit jaar ben ik al een maand op vakantie geweest. Vakantie is eigenlijk niet een juiste benaming.
Het was een researchreis naar Vietnam. Op de fiets. Het is fantastisch om door een land te reizen per fiets omdat je dan zoveel meer meemaakt, ziet en onderweg mensen ontmoet.
Deze zomer moet ik hard doorwerken aan de opvolger voor Schaduwvechters. Dat doe ik voor een belangrijk deel in een oude Noord Limburgse hoeve dat officieel mijn schrijfatelier is. Daar heb ik ook een grote tuin. Elke keer als ik daar ben, voelt het alsof ik 'op vakantie' ben. Op werkvakantie dan ;)
2: welke boeken gaan er in de vakantiekoffer?
Ik ben voortdurend mijn thrillerkennis aan het bijschaven, dus of ik nu wel of niet op vakantie ben: ik lees voornamelijk thrillers. Ik ben nu begonnen aan 'Weg zonder genade' van John Hart. Een fenomenaal boek van een begenadigd schrijver. Rijk van taal, verrassende verhaallijnen en intrigerende karakters.
En welke boeken er mee gingen in mijn laatste koffer, dat waren research boeken: 'The cat from Hue' van John laurence en 'Marines in Hue City' van Eric Hammel.
3: welk boek raad ik jullie aan om in de vakantie te lezen?
Een absolute 'vakantiekoffer' aanrader is wat mij betreft "Als je het licht niet kunt zien" van Anthony Doerr.
Het is geen thriller, maar een grens overschrijdende roman die je ook als thriller kunt lezen. Wat ik zo mooi aan het boek vindt is behalve de prachtige taal, het gegeven: in WO II komt een jonge Duitse soldaat uiteindelijk 'oog in oog' te staan met een blind Frans meisje in een totaal verwoest Frans kustdorp. Een confrontatie waarin de hele oorlog is samengebald. Prachtig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten