dinsdag 23 augustus 2016

De vakantiekoffer van Michael Berg

Waar ga je heen op vakantie?

Ik ga nooit op vakantie, zeg ik altijd. Als fulltime schrijver ben ik altijd op een soort van vakantie. Deze zomer breng ik door in Frankrijk, in mijn huis in de Creuse. Van daaruit staan uitstapjes gepland. Eerst naar de Côte d’Azur waar mijn volgende boek zich afspeelt en waar ik locaties ga bekijken en daarna naar Bretagne, niet om te werken maar om oesters te eten. Die zijn daar namelijk super lekker. Gewoon op het terras van een café, geen bling bling, alleen maar slurpen met een glaasje rosé erbij.

Welke boeken gaan mee?

Ik heb in Frankrijk een hele stapel boeken liggen die gelezen moeten worden. Allereerst ‘Ik ben Pelgrim’ van Terry Hayes, wat jullie natuurlijk allemaal al gelezen hebben en waar ik veel goede dingen over heb gehoord en ook ‘Ik reis alleen’ van Samuel Bjork dat ik per se wil lezen. En dan zijn er nog de boeken van mij collega’s Patricia Snel en Ate de Jong met wie ik in juni door het land toerde: resp ‘de violiste’ en ‘de stalen madonna’. Genoeg leesvoer lijkt me, want er moet ook nog geschreven worden.

Welk boek raad jij ons aan om in de vakantie te lezen?

Laat ik schaamteloos zijn en mijn eigen boek noemen: ‘het meisje op de weg’. De thriller stond dit jaar twee keer op de shortlist voor een literaire prijs en heeft inmiddels een derde druk. Op naar de vierde dus! 
Verder wens ik jullie allemaal een fijne vakantie met veel mooie en spannende boeken!

1 opmerking:

  1. Als je "het meisje op de weg" leest, wil je alle boeken van Michael Berg lezen, heb ik ook gedaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen