vrijdag 26 augustus 2016

De vakantiekoffer van Diana van Hal

Dit jaar gaan we op vakantie naar playa del Maurik. Met andere woorden, lekker thuis, niets geboekt. Dagjes weg zitten wel in de planning. En met een strand in de buurt, een zwembad en trampoline in de tuin en de nodige speeltuinen in de omgeving, moeten we ons goed kunnen vermaken. Ik zit middenin de herschrijf- en redactiefase van mijn volgende boek. Over niet al te lange tijd komt het vervolg op De verzamelaar uit, dus er is een deadline waar ik me aan moet houden (van mezelf). Achter de schermen ben ik ook nog erg druk met mijn debuut natuurlijk. Nu ik een eigen uitgeverij heb opgezet, ben ik mijn weg aan het zoeken in het woelige schrijvers- en uitgeefwereldje. Binnenkort is De verzamelaar ook overal in ebook te verkrijgen. En ik ben met nog een spannend project bezig, waar ik nog niets over kan zeggen. Al deze vakantieplannen (of juist een gebrek eraan) zegt natuurlijk niets. Het kan zomaar dat we een last minute zien en we besluiten ineens een paar dagen er tussenuit te piepen.

De boeken die zeker mee gaan, mochten we een paar dagen ons huis ontvluchten, zijn degene die al een tijd vanuit mijn boekenkast roepen, die mijn oog vangen elke keer dat ik langs de plank loop en me niet loslaten tijdens het herschrijven. Een tijd geleden heeft iemand de Bergman Kronieken van Hjorth Rosenfeldt aangeraden. Het eerste deel, Wat verborgen is, had ik binnen no time uitgelezen. Het tweede deel heb ik dezelfde avond nog besteld. Ook Stefan Ahnhem is een aangeraden boek. Die gaat bovenop De discipel van Hjorth Rosenfeldt. En het pas verschenen Indra van Sterre Carron gaat ook zeker mee. Mocht ik op tijd klaar zijn met het boek wat ik op dit moment aan het herschrijven ben, dan gaat die ook mee. Zodat ik hem achter elkaar, ontspannen kan lezen als een thrillerlezer in plaats van in gedeeltes, over langere tijd uitgesmeerd. Wanneer je bezig bent met redigeren, let je toch op andere dingen, je geniet niet van een boek.

Mochten er nog lezers op vakantie gaan en niet al voorzien zijn van de nodige boeken uit hun NTL lijsten... Dan raad ik zeker de Bergman Kronieken aan. En de boeken van M.J. Arlidge. En mochten jullie nieuwsgierig zijn naar mijn werk, neem gerust een kijkje op het thrillerlezersblog bij de recensie van De verzamelaar. Heel fijne vakantie voor iedereen die de komende tijd mag genieten van een aantal vrije dagen of weken. Ik ga snel verder met herschrijven. Deadline...


Liefs Diana


Geen opmerkingen:

Een reactie posten