vrijdag 5 augustus 2016

De vakantiekoffer van Cis Meijer

Waar ga je heen op vakantie? 

We hebben nog niets geboekt, maar waarschijnlijk gaan we twee weken naar Frankrijk. Het liefst koppel ik daar nog een paar dagen Waddeneiland aan vast.

Wat neem je mee om te lezen?

Ik ben net in Wij leugenaars van E. Lockhart begonnen. Als ik dit boek nog niet uit heb voordat we op vakantie zijn, gaat ie de koffer in.
En ik ben ook bloedje nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Saskia Noort, Huidpijn. Deze komt in juli uit, en gaat zeker mee. 

Hoewel ik het heerlijk vind om urenlang te lezen op vakantie, gebruik ik deze zomer vooral om zelf te schrijven. En in schrijfperioden vind ik het altijd lastig om andere verhalen te lezen. Eigenlijk wil ik dan niet uit mijn eigen verhaal 'getrokken' worden door andere verhalen. 
Op de te lezen stapel liggen boeken van Jo Nesbo en Camilla Lackberg. Of ik die meeneem, besluit ik wanneer ik de koffer inpak. Ik ben nieuwsgierig naar Gevarenzone van Jennefer Mellink. Trash van Andy Mulligan werd me aangeraden en die wil ik ook graag deze zomer lezen.

Wat raad je aan?

Afgelopen tijd las ik Kater van Margje Woodrow en Schuld van Mel Wallis de Vries, twee heerlijke jeugdthrillers. Lieve mama van Esther Verhoef raad ik ook aan. Mag ik ook een niet-thriller noemen? Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck greep me erg aan. Haar boek Gij nu ben ik nu aan het lezen. Het zijn korte verhalen en ook die vind ik, net als haar eerste boek, geweldig geschreven.

Ik wens jullie een mooie zomer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten