dinsdag 5 juli 2016

Verborgen - Karin Slaughter

Titel:Verborgen
Auteur: Karin Slaughter
480 pagina’s
Uitgeverij Harper Collins
Datum van uitgave: juni 2016
ISBN 9789402713800
Genre: Literaire Thriller

Voor het eerst in haar leven hield ze haar dochter in haar armen.

Zo start het nieuwste boek van Karin Slaughter met Will Trent en Sara Linton weer in de hoofdrol. Waar haar vorige boek Mooie Meisjes als een op zichzelf staand boek gelezen kon worden, is het bij dit boek erg handig om alle eerdere delen gelezen te hebben, want nu krijg je nog meer informatie over Will, zijn verleden, heden en een kijkje in zijn toekomst.

Will en Faith worden door hun baas Amanda gesommeerd om naar een nachtclub te gaan waar een politieagent vermoord is aangetroffen. De eigenaar van de nachtclub is een bekende basketballer Marcus Rippy, die eerder verdachte was in een verkrachtingszaak waar Will maanden lang aan gewerkt had en die nooit voor de rechter is gekomen dankzij een team van advocaten, specialisten etc. die voor honderden miljoenen ingehuurd waren door Marcus Rippy. De nachtclub bevindt zich op een terrein dat gebruikt zal worden voor een project waar miljarden mee gemoeid zijn.
Sara Linton wordt als patholoog-anatoom bij de zaak betrokken en door wat zij op het plaats delict vindt, blijkt dat de vrouw van Will, Angie Trent, zeer veel bloed verloren heeft en dat waarschijnlijk niet zal overleven. Er is echter geen enkel spoor verder van haar gevonden. Will komt voor de grootste uitdaging in zijn carrière te staan.

De cover past bij de eerdere covers van de boeken van Karin Slaughter. Aangezien zij overgestapt is naar een andere uitgever, is het logo van de uitgever op de rug van het boek anders dan van alle voorgaande exemplaren. Ook is het lettertype iets anders, dat opvalt als je alle boeken netjes naast elkaar in de kast hebt staan. Het is overigens niet dusdanig afwijkend dat het storend is. Op de cover zie je een vrouwengezicht met een lieveheersbeestje en spoor van bloed.
Verborgen bestaat uit prettig geschreven hoofdstukken. Het verhaal neemt je mee en je wilt het boek in één keer uit lezen, omdat je wilt weten hoe het af zal lopen. Door een sprong naar het verleden geschreven vanuit een ander perspectief, wordt duidelijk wat zich daadwerkelijk heeft afgespeeld in de nachtclub.

Als groot fan van Karin Slaughter heb ik altijd hoge verwachtingen van haar boeken. Benieuwd naar hoe het verder gaat met Will en Sara en dan balen dat het boek uit is. Karin heeft het plot goed uitgewerkt en het verhaal met betrekking tot de hoofdpersonen op het juiste moment gestopt. Nu is het balen dat volgend jaar pas een nieuw deel uit komt. Nu maar hopen dat het wel weer met deze hoofdpersonen is!

4,5 ster, omdat ik haar schrijfstijl en het plot erg goed vindt. Geen 5 sterren, maar die geef ik bijna nooit. Complimenten aan de vertaling, die net als bij de vorige delen de schrijfstijl van Karin Slaughter ondersteunt.Liesbeth Rörik

Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!

1 opmerking: