vrijdag 1 juli 2016

Leesclub : De weg van het water van Trudi Rijks

Leesclub

Een boek wat in januari dit jaar uitkwam. Een boek wat nu op de longlist van Hebban staat voor het beste debuut. Ik ben van mening dat dit boek enigszins ondergesneeuwd is door het grote aanbod. Daarom heb ik de uitgeverij benaderd of wij dit boek in een leesclub mochten doen.
Zodoende hebben we leesclub 5.
Wil je meedoen, dan kan je je aanmelden op Thrillerlezersblog@gmail.com

Let op: dit is nu eens een echte literaire thriller! Dus als je daar niet van houdt niet aanmelden maar uitproberen mag.

Let wel je moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent lid van Thrillerlezers!
  • Je wordt toegevoegd aan een aparte leesclubgroep op Facebook die besloten is
  • Je moet de begeleider van de leesclub (tijdelijk) toevoegen aan je facebookvrienden in verband met het kunnen bereiken via pb
  • Je doet actief mee en vult alle vijf de blokken in. Deze bestaan uit: Wat verwacht je, Hoe vindt je het boek tijdens het lezen, Wat vind je na het lezen, Een vraag aan de schrijver en tenslotte een recensie
  • Voor het maken van een recensie kun je een lijst met een aantal tips krijgen
  • Deze recensie plaats je op of Hebban of Bol of Bruna, of overal waar je maar wilt
  • Drie recensies worden door ons geplaatst op het blog
  • Voor berichtjes in de facebookgroep of op twitter is het leuk als je  #Leesclubthrillerlezers gebruikt 

Waar gaat het boek over?
De gescheiden veertiger Floor Postma is bewindvoerder van haar jongere zusje Bente, een voormalig fotomodel en vrouw van de wereld, die in een verpleeghuis is opgenomen. Op een dag ontvangt Floor een dagvaarding waarin haar zusje wordt gesommeerd twee ton te betalen aan een onbekende, die zich beroept op een schuldbekentenis. Ze vermoedt dat de handtekening onder de schuldbekentenis vervalst is en negeert de dagvaarding. Maar als blijkt dat haar zus slachtoffer is van een oplichter, moet de flegmatieke Floor, aangespoord door haar dochter, wel in actie komen. De weg van het water is een intelligent en adembenemend verhaal over een vrouw die uit alle macht in het nu wil leven, maar gedwongen wordt om juist het verleden en de toekomst onder ogen te zien. 


1 opmerking: