woensdag 27 juli 2016

De vakantiekoffer van Marelle Boersma

Waar ga je heen op vakantie?
Ik ben op dit moment niet zo bezig met vakantie houden. We hebben natuurlijk de mazzel dat we nu op een prachtig plekje zitten, waar het helemáál niet moeilijk is om toch een soort van vakantiegevoel hebben, zelfs als ik hard aan het werk ben. We zijn daarnaast nog te druk bezig om ons huis in het achterland van de Algarve nog meer onze eigen fingerprint te geven. Zeker omdat we nu andere mensen hún favoriete (schrijf)vakantie mogen geven. Hoe heerlijk is dat!
Wel hebben we al een paar dagen rondgereisd langs de oostgrens van Portugal. En ik reis tegenwoordig andersom: van Portugal naar Nederland, best een gek gevoel als je dan een vlucht boekt (maar wel heerlijk om dan mijn kinderen en familie weer even te kunnen knuffelen). Ik ga nu alweer bijna naar Nederland omdat mijn vader negentig jaar wordt. Dus dat feestje gaan we uitgebreid vieren! Zoals je misschien wel weet schrijf ik op dit moment samen met hem een boek. Veel overleg gaat via de mail, maar we zullen vast ook nog even echt bijkletsen. Hij is echt een voorbeeld van hoe je op een prachtige manier (gezond) oud kunt worden.
En natuurlijk: mijn tripje naar Nederland grijp ik ook aan om lekker door Utrecht te struinen. Ik ken de stad op zich al erg goed, maar nu mijn nieuwe thriller zich daar afspeelt, wil ik die specifieke plaatsen toch nog ‘voelen’. Blind date verschijnt in feb/mrt 2017, dus op zich is daar nog wel tijd voor.

Welke boeken gaan er mee in de vakantiekoffer ?
In ieder geval De hoge bergen van Portugal. Geschreven door Yann Martel, de auteur van Het leven van Pi. 
Verder gaan er zeker ook Nederlandse boeken mee in de koffer terug naar Portugal. Ik had een beetje pech, want ik had net de nieuwste van Esther Verhoef en Michael berg als e-book gedownload toen mijn e-reader alleen maar een zwart scherm liet zien. Maar er gloort hoop, want ik heb een nieuwe e-reader besteld, dit keer een goeie denk ik, dankzij de mooie tips die ik op de thrillerlezersblog vond ;-)
Als ik in Nederland ben, spreek ik natuurlijk ook af met Ilse Karman, mijn uitgeefster. Dus ik duim op de nieuwe van Linda Jansma en van nog wat collega’s.

Welk boek raad jij ons aan om in de vakantie te lezen ?
Ik heb de laatste tijd (te) weinig thrillers gelezen, omdat ik zelf diep in het schrijfproces zat. Vandaar dat ik me wat meer gericht heb op non-fictie, ook om me te laten inspireren voor het boek met mijn vader. Zo heb ik De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl gelezen (zeker een aanrader!) en ook De Stamhouder (had ik minder mee). En nu dus het boek van Yann Martel (nog niet uit). Maar ik heb nu echt weer zin in een lekkere thriller. Dat blijft toch wel mijn favo genre. Dus die koffer gaat leeg mee naar Nederland en vol mee terug.

Laatst had ik Jan wat zaken verteld die ik in Blind date laat gebeuren. Eerst kwam die Hoe-kom-je-erop-blik. En daarna zei hij: ‘Jij bent toch wel een echte thrillerschrijfter.’ Tja…  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten