woensdag 20 juli 2016

De vakantiekoffer van Edward Hendriks

Vakantie, lezen en schrijven

De vakantie zit er voor mij alweer een tijdje op. Met mijn gezin ging ik in de meivakantie naar de Dolomieten. Via internet hadden we een mooie camping bij een meertje gevonden. We gaan vaker in deze periode naar Italië, omdat we van het land houden én de tijd perfect is voor een vakantie. Laagseizoen, niet te druk en niet te heet.We bezochten een paar dorpjes, genoten van een lokaal festival en maakten een lange wandeling rondom het meer. Natuurlijk vergaten we niet te smullen van pizza en Italiaans ijs.

Ik had ook een paar boeken mee. Voor mijn Italiëblog las ik 'Anna' van Niccolò Ammaniti. Een Italiaanse schrijver die een aantal - naar mijn mening - geweldige boeken heeft geschreven. Dit boek is weer een echte Ammaniti. Het is een post-apocalyptisch verhaal, over een Sicilië in de nabije toekomst waar alle volwassen door een virus zijn uitgeroeid en kinderen zichzelf moeten zien te redden. Anna heeft vlak voor de dood van haar moeder een schriftje gekregen waarin overlevingsinstructies staan voor haar en haar jongere broertje. Een ontroerend en spannend verhaal, dat de lezer meevoert van het westen van het eiland naar Messina in het oosten. Het doel van Anna is het vasteland van Italië bereiken. Zullen daar misschien nog volwassenen in leven zijn? En is er een tegengif gevonden dat haarzelf kan redden, voordat ze in de puberteit komt? Een echte aanrader! Het enige wat ik zonde vond aan het boek, was dat het maar zo kort was. Als je mijn volledige recensie wilt lezen, dan kan dat op mijn Italiëblog. http://www.ditisitalie.nl/anna-niccolo-ammaniti/

Naast dit boek heb ik 'Bloedheet' van Jet van Vuuren gelezen. Een warrig verhaal met (te) veel personages. Ik kon er niet echt inkomen en het einde ben ik alweer vergeten. Vlak voor de vakantie las ik 'Mocro Maffia' van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Dat wist me meer te bekoren. Een boeiend inkijkje in de nieuwe Amsterdamse onderwereld, waarin grof geweld niet wordt geschuwd. Ik las het ook als achtergrondinformatie voor het manuscript waaraan ik op het moment werk en dat in het najaar als een nieuwe thriller moet verschijnen. Het leest als een misdaadmagazine. Wel jammer dat het vrij beroerd geredigeerd is.

Drie heel verschillende boeken, en dat is ook wat ik probeer te doen. Veel afwisseling. Naast thrillers lees ik ook non-fictie, boeken over geschiedenis, vakliteratuur (marketing, copywriting) en romans. Wat minder als ik aan een manuscript werk, zoals nu. Op de camping in Italië heb ik ook nog wat schrijfwerk verzet. 

De werktitel van mijn thriller-in-wording: 'Geen weg terug'. Ik las nogmaals door wat ik toe nu toe heb en maakte een begin met de op- en aanmerkingen van mijn redactrice. Er moet nog veel gebeuren, maar ik heb dan ook nog even de tijd. Op mijn schrijverswebsite kun je trouwens een eerste hoofdstuk lezen. http://www.edwardhendriks.nl/lees-gratis-een-eerste-hoofdstuk-van-geen-weg-terug/

Of een zomervakantie er nog in zit, weet ik niet. Wel ga ik eind van de maand sowieso naar Rock Werchter! #zinin

In de tussentijd probeer ik nog wel wat te lezen, maar ik merk dat ik er weinig rust voor heb, zolang mijn verhaal nog niet 'af' is. Ik ben nu bezig in 'De mazen van het net' van David Mark.

Edward Hendriks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten