woensdag 22 juni 2016

Wat vond Amanda van De IJstweeling van S.K. Tremayne?

Een bijzondere thriller over de dood van een jong meisje. Wat het bijzonder maakt is dat het overleden meisje, Lydia, (of is het toch Kirstie?) de helft van een eeneiige tweeling is. De meisjes lijken als twee druppels water op elkaar, er zijn geen uiterlijke verschillen te zien! Ook zijn ze 'geestelijk' met elkaar verbonden. Door een noodlottig ongeval komt 1 van de twee meisjes om, wat voor veel verdriet en verwarring zorgt in het gezin Moorcroft. Het overgebleven meisje heeft last van een identiteitscrisis, is ze Kirstie of is ze Lydia? Het drijft haar, en daardoor haar ouders, Sarah en Angus tot wanhoop. 
Het gezin besluit te verhuizen uit Londen naar een eilandje in Schotland, een eigen eilandje met vuurtoren en een huis wat nodig moet worden opgeknapt. Ze denken in Torran met een 'schone lei' te kunnen beginnen. Maar de identiteitscrisis van het jonge meisje neemt steeds dramatischere vormen aan.
Ondertussen komt de relatie tussen Sarah en Angus onder vuur te staan als Sarah ontdekt dat Angus is vreemd gegaan..

De IJstweeling van S.K. Tremayne is een andere thriller dan wat we de laatste tijd gewend zijn. In deze thriller vloeien geen liters bloed en vliegen er geen ledematen in het rond. De buitenkant van het boek ziet er mysterieus uit, 2 kleine meisjes, hand in hand met een vuurtoren in de verte. Je vraagt je dan gelijk af wat er met die meisjes gaat gebeuren en wat die vuurtoren ermee te maken heeft. Ziet er onheilspellend uit. Het boek trekt zeker de aandacht.

Tijdens het lezen van het boek speelden er heel veel vragen door mijn hoofd:
wat is er precies gebeurd op die noodlottige dag dat 1 van de meisjes is omgekomen? En hoe loopt het allemaal af?
Ook heb ik een groot deel van het boek met een onbestemd gevoel gezeten, het lijkt mij verschrikkelijk om dit mee te moeten maken, ik kon mij daardoor goed inleven in de manier waarop Sarah reageerde op alle gebeurtenissen.
Ook zo bizar hoe het brein je totaal op het verkeerde spoor kan zetten, alleen om jezelf te beschermen voor de werkelijkheid.
Het verhaal zit ingenieus in elkaar en zit vol verrassingen. Het verhaal ging een totaal andere kant op dan ik had verwacht en ik bleef verbluft en vertwijfeld achter.
De personages worden zo goed en duidelijk omschreven, dat je het idee hebt dat je er middenin zit. Zoveel diepgang in de personages, de gebeurtenissen en de ontknoping.

Een psychologische thriller die nog lang door je gedachten blijft dwalen!

Ik vind het boek 4,5 ster waard.

Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten