zondag 19 juni 2016

Thrillerlezersteam stelt zich voor...

Eind 2013 nam Ink het initiatief om een blog op te gaan zetten. Na knutselen en stukken schrijven startte het Thrillerlezersblog op 1 januari 2014 exact om 00.01 uur.

In juni 2014 kwam Miriam Bakker als medebeheerder bij het blog. We noemen haar Chef Rode pen: zij corrigeert de stukken van onze columnisten, recensenten en wie maar iets inlevert. Miriam is erg kritisch op het Nederlands. En dat is maar goed ook. Soms hebben recensies meer foute dan goede zinnen, alhoewel dat met het huidige team stukken verbeterd is.

De twee beheerders vullen elkaar dus prima aan. Waar de een soms een te kort-door-de- bocht-actie uitvoert, is de ander haar rustige zelf en corrigeert. 

Ink is de regeltante voor het blog: regelt interviews, boeken, prijzen voor verlotingen, leesclubs en mensen die stukken schrijven. Ze haalt nieuwe teamleden binnen en jaagt er op zijn tijd ook weer eens eentje weg, voornamelijk medewerkers die niet helemaal volgens de regels werken of als wij van mening zijn dat recensies gewoon niet goed genoeg zijn en niet verbeteren.Iedereen is welkom iets te schrijven voor ons blog of zijn/haar boekenkast te laten zien. Recensenten zoeken we altijd en als je afwisselend kan schrijven halen wij je juichend binnen. Wij vinden het juist leuk om niet allemaal dezelfde soort recensies te hebben. Juist de persoonlijke touch wordt gewaardeerd. Momenteel hebben wij weer iemand onder onze hoede genomen die nu al een aantal goede recensies inleverde.


Op dit moment bestaat ons team uit de volgende vaste personen:

Ann maakt mooie quotes in mooie plaatjes. Ook schrijft zij regelmatig een column. Wij pushen haar enigszins ook af en toe eens een recensie te schrijven. Wat ze helemaal super kan, is mooi beeldmateriaal maken voor onze leesclubs. Daar wordt de eindconclusie van elke leesclub nog mooier en professioneler van.


Lydia Buist schrijft recensies voor het blog en doet in onze Facebookgroep de verjaardagen, wat zeer gewaardeerd wordt door onze bijna 3200 leden.

 

Alex en Yfke
Alexander Roessen kwam in 2015 ons team  versterken en schrijft wekelijks op vrijdag een column en heel soms een recensie.

Renee is een lot uit de loterij en is bovenal onze superpoortwachter en speurneus in onze Facebookgroep. Zij heeft een neus voor foute en/of rare mensen die ze meestal al bij aanmelden ontdekt. Daarnaast organiseert zij op Facebook het zeswoordenverhaal en de spelletjes zoals bijvoorbeeld de vermoorde omslag.  

Amanda, Anja Feliers en Brenda
Tegen het einde van 2015 kwam onze freule Amanda bij het recensententeam. Ondanks alle waarschuwingen van anderen hoe gevaarlijk ik wel niet ben, durfde zij het aan. Mensen met een eigen mening en eigen observatie, daar houden wij van. Dus Amanda was al snel erg welkom bij Team Thrillerlezers. Naast recensies gaat zij mee naar boekenfeestjes en schrijft daar leuke verslagen van.

2016 was jong maar Brenda kwam vanuit het Zeeuwse land ook ons team versterken. Ze neemt plaats in leesclubs, maakt recensies en vergezelt Amanda regelmatig naar boekenuitjes waar ze een verslag van maakt

Ook Yfke Brandhout voegde zich bij de club. Ze schrijft misschien wel de mooiste recensies van allemaal. Ook maakt ze super leuke verslagen van boekenuitjes. Het is gewoon bizar dat deze dame niet eerder is ontdekt voor ons clubje. 

En ja we zijn natuurlijk blij met allemaal, laat daar geen misverstand over bestaan.

We proberen bij boekpresentaties, signeersessies en grote boekevenementen onze gezichten geregeld te laten zien. Hierdoor leren wij de onbekende en grote talenten die ons landje herbergt en de organisaties daarachter steeds beter kennen. En mede daardoor krijgen wij in grote aantallen de laatste nieuwe boeken tot onze beschikking. 

Ter promotie, maar ook als win- of recensieboeken. 
Ook schrijvers die geen groot promotieteam achter zich hebben staan, zijn van harte welkom. Bij ons mag een ieder zijn boek promoten of laten beoordelen. 

Een belangrijk punt staat bij ons voorop: wij zijn eerlijk. Wij schrijven wat wij vinden van het boek, hoe aardig of niet aardig wij de schrijver ook vinden. Wij maken de keuze om alle gelezen boeken wel te publiceren. Dus niet alleen de boeken die wij goed vonden.

Dat wij sinds de oprichting gewaardeerd worden blijkt uit de dagelijkse bezoekersaantallen van momenteel meer dan duizend personen.


Voor vragen, aanleveren van nieuwtjes, recensies, foto's, of leuke dingen: thrillerlezersblog@gmail.com
2 opmerkingen:

  1. Leuk hoor, om zo iedereen voor te stellen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn veel meer mensen dan dat ik dacht en ieder mijn zijn/haar eigen specifieke kennis. Super team. Ga zo door :)

    BeantwoordenVerwijderen