donderdag 30 juni 2016

De freule heeft zich weer vermaakt

Lees- en doe week
Nou, zoals in mijn vorige leesweek benoemd werd heb ik hard geleerd voor mijn laatste toets van dit schooljaar. 21 juni was het zover, de toets. Enorm zenuwachtig uiteraard. Ik heb geen idee hoe ik hem gemaakt heb, maar ik hoop deze week mijn cijfer nog binnen te hebben. Spannend!! Mijn stage heb ik in ieder geval met een voldoende afgerond, dus dat heb ik alweer binnen! Ook is het nog wachten op het cijfer van het project waaraan ik heb deelgenomen. De presentatie verliep goed, dit mochten we met zijn vieren doen en hier hebben we een 7,6 voor gehaald.
Verder heb ik eigenlijk niet zo heel veel spannends gedaan geloof ik. Standaard dingen, werken, huishouden, beetje wassen.
Gelezen heb ik ook nog, ik heb het manuscript waar ik in bezig was uitgelezen en mijn feedback genoteerd en teruggemaild naar de uitgever.
Ook heb ik IJs van Koen D’haene uitgelezen. Een misdaadroman wordt het genoemd. Ik zou hem scharen onder de roman. Ik vond hem niet geweldig. Verhaal was op sommige stukken zo ongeloofwaardig. Erg jammer. Mijn recensie hiervan komt vast binnenkort online!

Nu ben ik bezig in Weg zonder genade van John Hart. Zo’n verademing om na minder goed leesvoer weer een heerlijk boek te lezen! Pff.. daar doe je het voor, genieten van een boek, verdiepen in een boek, verdrinken in een boek. Ik vind het een heerlijk verhaal en vermaak mij er prima mee. Het gaat over Elizabeth, ze is rechercheur, maar heeft pas een traumatische werkervaring gehad waardoor ze op non-actief is gesteld. Ondertussen wordt een agent die voor moord vastzat na 13 jaar vrijgelaten, net nadat hij vrijkomt gebeuren er gelijk weer allemaal dingen die zijn pasverworven vrijheid geen goed doen. Elizabeth is erg betrokken met zijn lot, toen hij 13 jaar geleden de gevangenis in ging, was ze verliefd op hem. Of deze gevoelens 13 jaar later over zijn?
Ik ga weer lekker verder in mijn boek!

Tot de volgende leesweek!

Groetjes,

Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten