dinsdag 7 juni 2016

Beslommeringen van Buistje

Mijn dochter zei afgelopen week:” Mam, nog vijf weken en we gaan met vakantie!”. 
Wat gaat het toch hard, maar met dit zomerse weer heb ik er ook echt zin. Heerlijk even drie weken er tussenuit. 
Nog vijf weken en we nemen afscheid van de basisschool. Dat doen we traditiegetrouw met een musical . Wij, ouders, mogen 1 Juli komen kijken naar de musical. Spannend maar ook leuk. En dan moet ik even aan een tekst denken wat mijn opa altijd zei. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Ik zie me nog met mijn dochter aan de hand bij de kleuteringang staan. En wat hebben ze in de 8 jaar veel geleerd..ik zie haar nog trots uit school komen: “Mama, ik kan al schrijven!" en vervolgens: " Ik kan al een beetje lezen”. Gelukkig houd ze net als ik van lezen. Elke avond een half uurtje lezen voor het slapen gaan. 

Afgelopen week was het voor mij ook een spannende week. Ik had een afspraak in het ziekenhuis. Zoals jullie misschien weten heb ik in november in het ziekenhuis gelegen met longembolie. Deze week stond er een CT-scan op het programma. Om te kijken of de stolsels in mijn longen waren verminderd of helemaal weg. Voor de CT-scan moest ik een infuus , maar dat ging niet echt lekker .  Ik ben moeilijk te prikken en na diverse pogingen toch maar naar de OK . En eindelijk na twee pogingen was het gelukt. En ik maar wiebelen met mijn tenen om te ontspannen.  Maar toen kwam het volgende probleem: het bloeden wou niet stoppen ,dus hup op diverse plekken een drukverband. Heb ik weer! Ik voelde me net een mummy toen ik naar mijn longarts moest voor de uitslag. Maar YES!!! De vlag mag uit, want er zitten geen stolsels meer in mijn longen . Dus het was wel even de moeite waard.  Mijn weekend begon goed !!!!

Maar heb ik ook nog wel wat gelezen afgelopen week. Nou dat kan je wel zeggen. Voor de leesclub van thrillerlezers heb ik In de familie uitgelezen van Joyce Spijker En ik kan zeggen dat  ik genoten heb. Beslist een aanrader !!! Joyce neemt je mee naar de wereld van de politiek. Mooie schrijfstijl met zinnen als “ Oma blaast voorzichtig in haar thee de huid rond haar lippen verkreukeld als een servet.” Ik kan maar één ding zeggen: lees dit boek.
Mijn volgende boek wat ik heb uitgelezen is Het Isolement van Chantal van Mierlo . Ook een topper !!! Recensie heeft afgelopen week op het blog gestaan. Dit boek lees je in  no time uit. Het is spannend maar ook zeker leerzaam. 
En dan is boek drie aan de beurt Aquamarijn van Lilian Schneider.  Het verhaal sleurt de lezer mee in een drama vol haat, jaloezie en afgunst. De hoofdpersonage draagt een groot geheim, haar man weet niks van het geheim af. Silke de hoofdpersonage krijgt rare berichten van een onbekend nummer , wie is dit toch vraag ik me toch af. Het plot is goed bedacht ,want dat had ik niet zien aankomen. Maar dan de laatste paar zinnen op het eind. Lees ik dit nu goed. Ik heb in ieder geval al een vraag voor het topic Hoe is het met ……. Ik ben toch wel nieuwsgierig nu. 

En ja, het lezen gaat lekker, je moet toch wat als je rustig aan moet doen. Afgelopen week viel op de deurmat Vermist van Ellen de Vriend. We zijn afgelopen week gestart met leesclub nummer drie. Is dat is toch geweldig !!!!! En ook Ellen gebruikt in haar boek een actueel onderwerp Vermist. Hoe vaak lezen we het niet dat er iemand vermist wordt. Ook op Facebook komen we het regelmatig tegen, een oproep van familieleden. Ellen beschrijft in haar boek goed waar de betreffende familieleden tegenaan lopen. Daar denken je in eerste instantie helemaal niet bij na. 

Mijn volgende boek waar ik al in begonnen ben is Scorpio van Hilde Vandermeeren ik lees altijd voor het slapen gaan op mijn ereader , het is zeker voor mij geen straf om eerder naar bed te gaan . Want Scorpio begint goed. Ik kan wel zeggen heel goed. Maar daarover volgende week meer. 
Geniet van de zon, en iedereen en fijne leesweek toegewenst. 

Tjuus,  groetjes Lydia .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten