donderdag 12 mei 2016

Nicci French kwam signeren

Snikheet en wij bedachten vanuit Breda richting Den Bosch te gaan. Vriendin wil altijd graag naar de G starwinkel en ik wilde iets boekachtigs doen. Mooie combie dus.
Met twee heerlijke Nespressootjes had ik mij strategisch opgesteld om gezellig met het mooie winkelmeisje van de G star winkel te kletsen. Ik zit mijn tijd wel uit...

Na ongeveer alles van de nieuwe collectie gepast te hebben op naar een lunchadresje. Dat werd een heeeerlijk broodje in een Italiaans tentje waar we zeker nog eens teruggaan. Leuk personeel, heerlijke geuren en zalige broodjes.

Half twee maar eens richting boekhandel Heinen. Met dit warme weer gaat toch geen hond naar een boekwinkel... Klaarblijkelijk wel, want het is een stuk drukker dan ik gedacht had.
Een mevrouw zegt dat ze echt niet in de rij gaat staan voor een schrijver: als George Clooney er nou eens zou zijn. Even later zie ik haar toch langzaam steeds een stukje opschuiven. Ik kijk haar eens lachend aan... "ja, voor mijn moeder hoor!"
Het duo komt vriendelijk dag tegen me zeggend aanlopen en neemt plaats achter de ingerichte signeertafel. 


Ik begin wat te kwebbelen tegen de meneer van de uitgeverij. Zal vast iemand van de PR zijn. Hij zegt zijn naam en het zegt mij niets. Hij zegt mij al vaker ontmoet te hebben... Ik begin mij te realiseren dat ik nu echt vergeetachtiger word. We kletsen over Saskia Noort en Esther Verhoef.
Ik had gemist dat Saskia Noort in juli met een nieuw boek komt. Wisten jullie het al? Volgens de meneer is hij echt heel erg goed, maar mag hij er niets over vertellen nog.
Ook vertelt hij dat Esther Verhoef bezig is aan een nieuwe roman a la Tegenlicht. Maar die zal pas in 2017 verschijnen.
Intussen schuifelen vele mensen voorbij en tegen iedereen is vooral de vrouwelijke helft enthousiast. Vragend en pratend tegen alle fans.



Ik laat ook even een boek voor Ann en voor mijzelf signeren. Wat fotootjes geschoten en dat was het gewoon al weer...Kort maar krachtig, maar ze moesten nog twee steden gaan afrijden. Het auteursleven is soms een heel druk bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten